Antena Căutare

OMV Petrom poate explora cu 5 ani mai mult in Marea Neagra

UPDATE! Guvernul a decis astazi sa extinda cu cinci ani perioada in care OMV Petrom (SNP) are drept de explorare in perimetrul Neptun din bazinul Marii Negre.







Guvernul a stabilit, ieri, un pret minim de vanzare a pachetului de 9,84% din actiunile OMV Petrom (SNP) de 0,3708 lei/titlu, cu 2,6% sub ultima cotatie de la bursa de luni.

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat atunci ca gradul de subscriptie pentru actiunile Petrom a fost mic in primele zile, dar Guvernul mizeaza pe ultimele zile ale perioadei de ofertare si se asteapta la vanzarea integrala a titlurilor.

El a precizat ca-si justifica optimismul prin doi factori care vor ajuta la dezvoltarea companiei in viitor, respectiv prelungirea cu cinci ani pentru OMV Petrom a perioadei de exploatare in perimetrul Neptun din bazinul Marii Negre, concesiune stabilita pentru o perioada totala de 30 ani si in care lucreaza ca asociat si compania Exxon, precum si descoperirea de zacaminte de gaze naturale in comuna Totea, judetul Gorj.

Perimetrul Neptun are o arie de 9.900 kilometri patrati in zone cu adancime a aperi marii cuprinse intre 50 si 1.700 de metri.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages

Culmea diplomatiei portocalii: Sa participi la propriul curs de formare pentru incepatori... Ponta: USL va sustine implementarea masurilor cerute de Comisia Europeana...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x