Antena Căutare

ONU a respins propunerea de autonomie teritoriala a maghiarilor din Transilvania

Organizatia Natiunilor Unite a respins propunerea de autonomie teritoriala a maghiarilor din Transilvania. Oficialii ONU vor recomanda Romaniei, ca incepand cu luna noiembrie sa adopte statutul minoritatilor nationale.



ONU s-a pronuntat negativ in ceea ce priveste autonomia teritoriala a maghiarilor din Transilvania, dar a propus Romaniei crearea Consiliului National al Autonomiei Culturale.

Acesta ar urma sa se ocupe de infiintarea institutiilor de drept public in limba minoritatii nationale, sau de numirea sau schimbarea conducerilor institutiilor de cultura.
In ceea ce priveste invatamantul preuniversitar cu predare in limba minoritatilor nationale, oficialii ONU recomanda ca toate disciplinele sa fie studiate in limba materna, cu exceptia limbii si literaturii romane.

Natiunile Unite vor recomanda Romaniei in urmatoarele luni sa adopte statutul minoritatilor nationale, proiect UDMR blocat in Parlament din anul 2005. Potrivit documentului privind minoritatile statul recunoaste si garanteaza autonomia culturala a minoritatilor nationale.

Referitor la comunitatea roma, delegatia romana a fost felicitata pentru eforturile depuse in aceasta privinta.Comitetul ONU pentru Elimnarea Discriminarii Rasiale a apreciat ca Romania nu mai ascunde problemele legate de drepturile omului si discriminare.

Foto: Intact Images
Citeste si Jurnalul.ro

Elena Udrea face reclama pe Facebook Romaniei... ONU a respins propunerea de autonomie teritoriala a maghiarilor din Transilvania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x