Antena Căutare

Peste 60% dintre romani ar vota suspendarea lui Basescu

Romanii nu mai au incredere nici in guvernul Boc si nici in presedintele Basescu. Mai bine de doua treimi dintre romani considera ca statul actioneaza ca un dusman al cetatenilor, arata ultimul sondaj realizat de Grupul de Studii Sociale. 67% dintre romani ar vota pentru suspendarea lui Traian Basescu, daca maine ar avea loc un referendum pe aceasta tema.

Astfel, daca duminica ar avea loc alegeri parlamentare, 36,1% dintre alegatori ar vota cu PSD, 29,4% cu alianta PNL-PC si doar 14,2% cu PDL.

Daca insa ar avea loc alegeri prezindentiale, 33,4% dintre romani l-ar vota pe Crin Antonescu din partea ACD, iar 25,9% pe social-democratul Victor Ponta. 40,4% dintre simpatizantii Aliantei de Centru Dreapta cred ca aceasta formatiune politica este cea mai buna, iar 26,3% cred ca a venit timpul unei schimbari.

Asta pentru ca 77,4% dintre romani cred ca tara noastra se indreapta intr-o directie gresita. Cei mai multi dintre cei chestionati spun ca, de vina pentru evolutia Romaniei este Guvernul Boc - 32,7%, urmat de Traian Basescu - 27,9% si fosta guvernare PNL, Opozitia, Fondul Monetar Interntional si Uniunea Europeana.

In plus, 77,1% dintre repondenti califica activitatea Guvernului ca fiind foarte proasta. Aceeasi opinie, dar referitor la activitatea lui Traian Basescu, o au 71,4% dintre cei care au participat la sondaj. Din acest motiv, 67,5% dintre cei chestionati de GSS 2000 ar vota pentru demiterea presedintelui, in cazul organizarii unui referendum.

Sondajul a fost realizat in perioada 28-31 ianuarie, pe un esantion de 1.087 de persoane cu varsta de peste 18 ani.


sursa: Antena3.ro

foto: Intact Images

S-a parafat Uniunea Social-Liberala! Va fi condusa de Ponta si Antonescu... Traian Basescu: Excludem posibilitatea sa cerem decuplarea de Bulgaria in ceea ce priveste aderarea la Schengen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x