Antena Căutare

Ponta: Suntem singura tara din istorie care pentru tradare a dat grade militare

Victor Ponta a facut duminica seara o serie de declaratii intr-o emisiune la Antena 3, anticipand cele doua zile de sesiuni parlamentare care vor avea loc pe 23 si 24 ianuarie.

Ponta a inceput prin a-l acuza pe Traian Basescu pentru acordarea unor grade militare fara nicio justificare.

Romania este singura tara din istorie si din lume care, pentru tradare a dat grade militare. Puteau sa dea bani, functii... De ce au dat grade? Acest lucru a continuat cu demonizarea politistilor, militarilor, ca cer prea multe si muncesc prea putin. O tara in care structura militara este batjocorita si singura cale de a promova este sa tradezi, este o tara lipsita de valori. Noi, la guvernare, va trebui sa stergem aceste lucruri", a declarat Victor Ponta intr-o emisiune la Antena 3.

LIderul PSD a tinut sa salute si iesirea publica de duminica a Casei Regale care si-a aratat sustinerea pentru cei care protesteaza, o mare parte din mesajele din piete find pro-monarhie.

„Regele Mihai si Casa Regala ne-au aratat ca ne lipseste un arbitru, exact ce trebuie sa faca un arbitru. Ne dam seama zilele acestea cat de mult rau a facut Basescu cu acest stil de presedinte jucator. Eu sper ca urmatorul presedinte va fi Crin Antonescu si ne va demonstra cum trebuie sa se comporte un presedinte", a punctat Ponta.

Revenind la solutiile concrete pe care o eventuala guvernare USL le propune, Ponta a enumerat niste masuri economice, opozitia fiind des criticata pentru lipsa unui plan de guvernare.

„In septembrie vom facem proiectul de buget pe 2013. O masura a USL va fi TVA-ul diferentiat pe produsele agricole. O alta masura este ca Fondul de rezeva al Guvernului sa nu mai poata finanta autoritati locale pe criterii politice. La fondurile europene trebuie ca TVA-ul sa fie platit in avans. Pe cele 6500 de functii politice din administratie nu vom angaja oameni din partide. La deconcentrate vom pune oameni care au legatura cu sistemul", explicat Ponta.

Comentand protestele care dureaza de 10 zile, Ponta a spus ca in urma manifestatiilor nu asteapta sa-l inlocuiasca pe Boc ca premier, ci ca lucrurile sa evolueze in directia anticipatelor si a unui guvern provizoriu de tehnocrati.

„Nici eu nu cred ca oamenii au iesit in strada pentru a-l schimba pe Boc cu Ponta. Daca exista un lucrur extraordinar de bun dupa mitingul USL de joi a fost tocmai ca acele 2-3 mii de oameni s-au dus in piata, unde nu i-a luat nimeni la bataie, nu i-a injurat, dimpotriva. Oamenii au probleme diverse. Principala lor problema este Traian Basescu. Tocmai de aceea, noi am venit cu o propunere de bun-simt. Noi am cerut un Guvern de tehnocrati, care sa ne asigure pe noi toti de cateva lucruri esentiale: respectarea bugetului pe 2012, ca banii publici nu vor mai fi furati de PDL-isti si UDMR-isti, ca vom avea alegeri corecte", a mai spus Ponta.

In final, Ponta l-a criticat pe Emil Boc pentru ca nu a reusit sa atraga fonduri europene de 20 de miliarde de euro de la Bruxelles, bani nerambursabili, si in schimb a imprumutat aceeasi suma de la FMI, bani pe care ii returnam cu dobanda.

"Ne-au sfidat, au taiat salariile oamenilor, le-au luat firmele. S-au obisnuit ca ei sunt Dumnezeii peste tot, de la Basescu si pana la ultimul membru PDL. Toti sunt niste mici Dumnezei pedelisti. [...] Noi avem 20 de miliarde de euro de la Bruxelles pe care Guvernul nu le-a luat, bani pe care nu trebuie sa-i dam inapoi. In schimb, domnul Boc a luat 20 de miliarde de la FMI pe care trebuie sa-i dam inapoi. Domnul Boc a vorbit de fondurile europene exact ca si cum ar vorbi de franghie in casa spanzuratului", a incheiat Ponta.

Foto: Intact Images

UPDATE! Boc, fata cu Opozitia: Parlamentul, in sesiune extraordinara... Victor Ponta, dupa declaratiile lui Basescu: "Un dictator in delir si paralizat de frica. Este rupt de Romania"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x