Live acumiUmor (r)
Prime Time 20:30Asia Express - Drumul Dragonului

Președintele Klaus Iohannis a transmis autorităților din Republica Moldova că România va sprijini transformările democratice reale

În cadrul convorbirilor cu Prim-ministrul Maia Sandu şi cu Viceprim-ministrul Andrei Năstase, Preşedintele României a urat succes celor doi în îndeplinirea mandatelor lor de mare răspundere pentru viitorul cetăţenilor Republicii Moldova. Preşedintele Iohannis a reiterat susţinerea României în condiţiile angajamentului clar şi concret al noului Guvern pentru parcursul european al Republicii Moldova.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut miercuri convorbiri telefonice cu preşedintele, premierul şi vicepremierul R. Moldova, cărora le-a transmis că România va sprijini transformările democratice reale, implementarea principiilor statului de drept, precum şi a reformelor necesare apropierii de UE De asemenea, a fost convenită efectuarea unei vizite la Bucureşti, la începutul lunii iulie, a viceprim-ministrului Andrei Năstase.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut miercuri, 26 iunie a.c., convorbiri telefonice cu Prim-ministrul Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, cu Viceprim-ministrul Republicii Moldova, domnul Andrei Năstase, şi cu Preşedintele Republicii Moldova, domnul Igor Dodon. Aceste discuţii telefonice au avut loc în contextul politic din Republica Moldova de după instalarea noului Guvern şi în condiţiile în care, la iniţiativa Preşedintelui Klaus Iohannis, prin concluziile Consiliului European din 20-21 iunie a.c., liderii europeni au salutat transferul paşnic de putere de la Chişinău şi au agreat consolidarea sprijinului Uniunii Europene pentru Republica Moldova pe baza unor măsuri concrete.

În cadrul convorbirilor telefonice cu Prim-ministrul Maia Sandu şi cu Viceprim-ministrul Andrei Năstase, Preşedintele României a urat succes celor doi înalţi demnitari în îndeplinirea mandatelor lor de mare răspundere pentru viitorul cetăţenilor Republicii Moldova. Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat susţinerea României şi a sa personală, în condiţiile angajamentului clar şi concret al noului Guvern pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru avansarea Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, precum şi pentru continuarea proiectelor de cooperare, mai ales a celor de interconectare strategică, derulate de România în Republica Moldova, componente importante ale Parteneriatului Strategic. Preşedintele României a subliniat faptul că ţara noastră va sprijini transformările democratice reale, implementarea principiilor statului de drept, a angajamentelor asumate prin Acordul de Asociere cu UE, precum şi a reformelor necesare pentru apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a exprimat deschiderea ca România, pe baza solicitărilor concrete ale Republicii Moldova, să acorde asistenţă dedicată pentru consolidarea instituţiilor din domenii prioritare pentru Republica Moldova.

Premierul Maia Sandu a mulţumit preşedintelui României pentru sprijinul constant acordat de ţara noastră cetăţenilor din Republica Moldova şi pentru oferta de sprijin pentru consolidarea instituţiilor din Republica Moldova, urmând ca, în cooperare cu partea română, să fie identificate domeniile unde este nevoie de asistenţă prioritară. Totodată, prim-ministrul Republicii Moldova a exprimat angajamentul Guvernului pe care îl conduce pentru continuarea parcursului european al ţării, a implementării Acordului de Asociere, precum şi pentru Parteneriatul Strategic cu România.

Cei doi înalţi demnitari au convenit continuarea şi aprofundarea dialogului bilateral cu ocazia vizitei pe care prim-ministru Maia Sandu o va efectua la Bucureşti la data de 2 iulie 2019.

De asemenea, a fost convenită efectuarea unei vizite la Bucureşti, la începutul lunii iulie, a viceprim-ministrului Andrei Năstase.

În cadrul convorbirii telefonice cu preşedintele Igor Dodon, Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat importanţa menţinerii parcursului european al Republicii Moldova, a implementării Acordului de Asociere şi a Acordului Cuprinzător şi Aprofundat de Liber Schimb şi a reformelor necesare pentru apropierea de UE, pentru menţinerea poziţiei Republicii Moldova în privinţa reglementării dosarului transnistrean, cu respectarea integrităţii teritoriale în graniţele internaţional recunoscute şi cu neafectarea vectorului său pro-european, precum şi a consolidării comunităţii de limbă, cultură şi istorie care stă la baza relaţiei speciale dintre România şi Republica Moldova.

Preşedintele Igor Dodon a exprimat recunoştinţa pentru sprijinul acordat de România în diverse domenii de interes direct pentru dezvoltarea Republicii Moldova şi a reiterat poziţia sa, exprimată la data de 14 iunie 2019, privind dorinţa de a susţine şi continua Parteneriatul Strategic bilateral cu România, care este şi principalul partener comercial al Republicii Moldova, alături de parcursul european al Republicii Moldova şi aplicarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Sursa : news.ro

Fanatik.ro

Salvatorul SMURD care a intervenit cu elicopterul la accidentul propriului copil: "Plângea, dar...

Observator Antena 1

Alexandra, dispărută în Borșa, găsită de polițiști

Observator Antena 1

Un bărbat transgender este însărcinat cu soția lui, o femeie transgender. Povestea cuplului...

Spynews.ro

VIDEO / Distanțarea socială e un mit! Doi români, filmați în timp ce fac sex într-o...

Spynews.ro

Boala care îi apără pe români de coronavirus! Explicaţia dată de medici

AntenaSport

Ruşii anunţă că au găsit medicamentul împotriva coronavirus, dar nu este pentru toată...

AntenaSport

Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea...

Antenastars.ro

Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am...

Antenastars.ro

OPT filme horror blestemate. Uite ce au pățit actorii după filmări!

Zu TV

NOUĂ vedete care şi-au pierdut virginitatea cu alte celebrități

Zu TV

5 zodii care redescoperă dragostea în 2018 – Cea mai iubită zodie este…

tvhappy.ro

PREMIERĂ: Scene incredibile! Cum și-a prins Elena Ionescu soțul cu amanta! Tactică genială

Playtech.ro

Cum a făcut mișto Margaret Thatcher mișto de Elena Ceaușescu. ”Abia distinge polimerul de...

Playtech.ro

Super contractul pe care Ianis Hagi l-a semnat în secret: ”Sincer, nu voiam să semnez!”...

Telekomsport.ro

Se conturează un scenariu-șoc în politică. Alegerile parlamentare ar putea da totul peste cap

Capital.ro

Tot ce nu știai despre Ziua Copilului. Dezvăluiri în premieră

Impact

Horoscop săptămâna 1-7 iunie, cu Camelia Pătrășcanu. Săgetătorii trebuie să fie atenți...

Antena3.ro

Mihaela Bilic avertizează: de câte ori pe zi este corect să mâncăm și ce pauză trebuie să...

Voxbiz.ro

Top 5 masini second hand ieftine care te vor face sa pari bogat

Cars.ro

COVID-19. Avem voie să ne scăldăm în piscină sau mare? Specialiștii americani au răspuns

Jurnalul
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro