Din nou, profesorul de drept constitutional este atentionat ca ia decizii fara sa tina cont de Legea fundamentala. Cunoscut deja ca prim-ministrul cu cele mai multe ordonante de urgenta declarate neconstitutionale, Emil Boc a reusit acum un nou record. Si-a asumat raspunderea de doua ori pe acelasi text de lege si ambele demersuri au fost respinse de CCR.
In actuala legislatie nu exista niciun fel de sanctiuni pentru astfel de „recorduri". „Guvernul a luat act de decizia Curtii Constitutionale si asteapta motivarea acesteia", a raspuns prim-ministrul, prin intermediul purtatorului de cuvant.
Legea revine in dezbaterea Parlamentului
Intreaga procedura de asumare, desfasurata joi, 28 octombrie, este practic anulata. Senatorii reiau dezbaterile in cadrul Comisiei de invatamant, iar Legea educatiei va fi aprobata de plenul Senatului. Opinii in acest sens au exprimat atat parlamentarii opozitiei, cat si cei din partea coalitiei de guvernare. In schimb, la Palatul Victoria procedurile nu sunt prea clare.
Ioana Muntean a precizat ca „guvernul se va consulta cu Parlamentul privind procedura care se impune in cazul Legii educatiei nationale, avand in vedere ca suntem intr-o situatie fara precedent, cand o decizie a Curtii Constitutionale intervine in timpul derularii procedurii de angajare a raspunderii gu- vernului in fata Parlamentului".
Tot articolul, in Financiarul
Ponta: Dezbaterile la Legea Educatiei nu trebuie canalizate doar pe prevederile UDMR... Liderii UDMR, dupa discutia cu Basescu: Iesirea din coalitie nu e in interesul tarii...