Antena Căutare

PSD reaprinde scanteia discordiei cu PNL. Nita: Multe probleme de azi, cauza proastei guvernari PNL

Demersul de normalizare a relatiilor cu PNL incercat de liderul social-democrat Victor Ponta in ultima vreme nu este impartatit si de colegii sai de partid. Vicepresedintele PSD Constantin Nita a atacat, miercuri, prestatia fostei guvernari liberale, afirmand ca multe dintre problemele de astazi sunt si din cauza "proastei guvernari a liberalilor". El a mai sustinut ca PSD nu este remorca lui Crin Antonescu, desi cele doua partide sunt unite de dorinta de a schimba Guvernul si de a scoate Romania din criza. In schimb, viziunile celor doua partide legate de cea mai buna forma de guvernare sunt total diferite: guvernul de tehnocrati este dorit de liderul liberal, Crin Antonescu, dar respins de PSD.

"Trebuie sa existe forte politice care sa-si asume raspunderea. Un Guvern tehnocrat va fi la mana celor care l-au pus. Prin urmare, nu are nicio relevanta in societatea romaneasca existenta unui Guvern de tehnocrati, care ce sa faca, sa stea o perioada de timp, sa organizeze alegerile anticipate sau celelalte alegeri ? Nu vad niciun motiv pentru care ar trebui numit un Guvern de tehnocrati. Trebuie sa-si asume raspunderea partidele politice", a sustinut Constantin Nita.

Vicepresedintele PSD a subliniat ca PSD nu poate sa fi unit in actiuni cu un partid de dreapta. "Noi nu putem sa fim uniti cu un partid de dreapta. Ca ne putem intelege in anumite chestiuni, cum este motiunea de cenzura, cum am votat motiunea simpla de ieri (marti, 1 iunie - n.r.), asta-i altceva".

De aceea PSD nu poate fi la remorca lui Crin Antonescu.

"Ce, trebuie sa fim noi la remorca domnului Antonescu? Ce sa-i facem noi, sa-i aprobam noi toate ideile, toate propunerile lui? Nu. Noi suntem un partid de sine statator, suntem cel mai mare partid din Romania, am condus aceasta tara atatia ani de zile, avem specialistii nostri, avem doctrina noastra, care sub nicio forma nu poate fi aceeasi cu dotrina liberala si neo-liberala. Noi avem programul nostru politic, avem tintele noastre din punct de vedere macroeconomic, gandim altfel programul economic de redresare a Romaniei, deci ne despart foarte multe lucruri. Asta nu inseamna ca nu gasim si elemente comune, de pilda modul in care sa scoatem Romania din criza. Nu inseamna ca nu vom sprijini anumite reforme, propuneri, pe care Partidul National Liberal le va face", a explicat liderul social-democrat.

Nita nu a ezitat sa reia tocmai argumentele care ii nemultumesc foarte mult pe liberali: responsabilitatea pentru starea economiei romanesti apartine si "proastei guvernari liberale".

"Eu cred ca multe dintre problemele pe care le avem astazi le avem si din cauza proastei guvernari a liberalilor. Ca sa ne intelegem foarte clar asupra acestei chestiuni. Multe programe economice care au fost facute de catre liberali si mai ales deficitul mare care a fost lasat in anul 2008, dupa o guvernare cu crestere economica, care este, cum sa va spun, anapoda, sa ai crestere economica si sa vii cu deficit 5,4%, deci va trebui odata sa analizam si aceasta chestiune", a spus Nita.

Iulian Badescu pleaca din PDL si-l acuza pe Boc ca i-a bagat pe gat masurile de austeritate... Basescu cere Parlamentului sa adopte Codurile de procedura in aceasta sesiune...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x