Antena Căutare

Surse: Guvernul a aprobat Scrisoarea suplimentara de intentie convenita cu FMI

Guvernul a avizat, in sedinta de marti seara, scrisoarea suplimentara de intentie convenita cu Fondul Monetar International (FMI) in urma misiunii de evaluare din octombrie-noiembrie, potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax.


In scrisoare de intentie convenita cu FMI si obtinuta in exclusivitate, in luna noiembrie, de Mediafax, se specifica, printre altele, continuarea reducerii numarului de bugetari, precum si majorarea pragului veniturilor pentru care TVA devine obligatorie la 50.000 de euro. Totodata, in scrisoare se precizeaza ca modificarea Ordonantei 50 referitoare la credite este o preconditie pentru acordarea transei.

Potrivit scrisorii de intentie, Guvernul asigura FMI ca este pregatit sa introduca masuri compensatorii in cazul in care strategia fiscala pentru perioada urmatoare nu poate fi aplicata din cauza unor impedimente de ordin judiciar. Executivul i-a asigurat pe oficialii FMI ca fondul de salarii va fi limitat anul viitor la 39 miliarde lei, exluzand contributiile militarilor (1,6 miliarde lei) si ca va limita in continuare angajarile la un functionar pentru sapte posturi eliberate.

"Suntem gata sa luam masuri compensatorii daca vor aparea impedimente judiciare in aplicarea strategiei fiscale", se arata in scrisoarea suplimentara de intentie convenita cu FMI la finalul misiunii din octombrie-noiembrie.

UPDATE! Bugetul pe 2011 a ajuns in plenul Parlamentului... Ponta flutura securea: In 2011 vom incerca, impreuna cu PNL, sa dam jos Guvernul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x