Textul "Ordonantei Saraciei" a fost redactat de Guvern

Proiectul de Ordonanta care scade salariile si pensiile a fost redactat de Executiv. Nimeni nu a scapat! Au fost taiate drepturile pensionarilor, bugetarilor, ale invalizilor, veteranilor, mamelor si vaduvelor de razboi, precum si cele ale revolutionarilor din 1989.

Salariile si sporurile vor fi taiate incepand chiar cu luna viitoare. Aricolul unu al Ordonantei Guvernului stipulueaza clar ca, incepand cu drepturile aferente lunii iunie 2010, cuantumul individual al salariilor si soldelor inclusiv sporuri, indemnizatii si alte drepturi salariale stabilite in conformitate cu prevederile legii-cadru nr. 330 pe 2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice se diminueaza cu 25%.

La fel, pensia sociala minima. Cuantumul va fi de 300 lei, in loc de 350 lei. De altfel, toate pensiile vor scadea, se arata in Ordonanta de guvern.

incepand cu drepturuile aferente lunii iunie 2010, in cazul pennsionarilor, cuantumul pensiei se diminueaza cu 15%.

Tot cu 15 % se taie si drepturile invalizilor, veteranilor si vaduvelor de razboi, revolutionarilor din 1989,

Mai mult, in acest an, Casa Nationala de Pensii nu va acorda bilete de odihna.

Vezi aici textul Ordonantei!

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri