Live acum
Prime Time 20:00iUmor

Titus Corlatean despre discursul lui Basescu: "Pozitiile noastre sunt fundamental diferite"

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat, la Cotroceni, ca mesajul transmis de catre presedintele Basescu a fost de politica interna, el sustinand ca "viziunile sunt fundamental diferite" si ca il preocupa "dualitatea" in politica externa.

"Primul-ministru va transmite o corespondenta pe tema modului in carte Romania isi indeplineste aceste criterii MCV, o corespondenta la CE, la Bruxelles, dar voi insista fata de corpul diplomatic sa separam in mod clar si net aspectele de politica interna, de batalie politica, de cele care tin de interesul national romanesc. Iar din acest punct de vedere, pe primul punct al interventiei presedintelui, pozitiile sunt fundamental diferite. Sa pastram un necesar echilibru pentru a nu transmite de la Bucuresti niste mesaje care ne dezavantajeaza", a declarat Corlatean, la Cotroceni, dupa intalnirea presedintelui Basescu cu diplomatii romani, la care a fost si el prezent.

Titus Corlatean a sustinut ca institutional trebuie sa existe dialog si ca nu exista "nicio fereala" pe temele importante. "MAE va functiona corect in interesul statului roman, nu se pune problema de a nu accepta un dialog, dar trebuie sa fie un interes exprimat unitar, si nu pe doua voci. Aceste teze politice am spus in mod clar ca nu le impartasesc", a adaugat Corlatean.

Citeste si Jurnalul!

Foto: intact images

Recomandari