Antena Căutare

Traian Basescu: "Oricare traitor e dator cu un impozit"

Presedintele Traian Basescu a declarat ieri la postul public de radio ca introducerea cotei unice de impozitare pe orice fel de venit i se pare o solutie, pentru ca "oricare traitor intr-o tara este dator cu un impozit". Argumentul lui Traian Basescu este acela ca, in 2011, deficitul fondului de pensii va fi de 3,6 miliarde de euro.

"Asta inseamna valoarea reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda", a spus el. Intrebat cand va gasi Guvernul solutiile, el a spus ca si public preseaza pentru acest lucru si ca este o chestiune de responsabilitate pentru tara si "sa ai forta sa-ti sacrifici voturile". "Dupa mine, una din solutiile corecte este introducerea impozitarii, introducerea cotei unice pe orice fel de venit, indiferent ca e pensie mica, mare, ca e venit din activitati culturale, drepturi de autor. Pana la urma, oricare traitor intr-o tara este dator cu un impozit", a spus presedintele Basescu.

Confruntat iar cu exemplul unui profesor care este platit cu 927 lei pe luna, Traian Basescu a ajuns la concluzia - culmea! - ca un profesor este mai bine platit decat seful statului.

"Eu i-as spune domnului profesor ca dansul are totusi 16 ore pe saptamana, iar eu muncesc 16 ore pe zi. Daca face socoteala la plata cu ora, s-ar putea sa constate ca e mai bine platit decat mine pe ora", a spus seful statului. "E adevarat ca eu am salariul mare dupa 30 de ani de munca. Toti am avut salarii mici in anumite etape ale carierei. Toti mai avem posibilitatea sa mai cautam un job, o jumatate de norma. Asa e viata in capitalism si trebuie sa ne obisnuim sa traim cu sentimentul ca primul responsabil de viata fiecaruia din noi este chiar el, si nu statul. Statul creeaza un mediu mai bun sau mai rau", a spus Basescu.

Insistenta sefului statului pentru impozitarea pensiilor nu a ramas fara reactii. Vicepresedintele Senatului, Dan Voiculescu, considera ca intentia presedintelui Basescu de a impozita pensiile sub 1.000 lei reprezinta "o uriasa eroare sociala si economica". "Sunt stupefiat de incompetenta acestui presedinte, care, se pare, chiar nu poate intelege ca reducerea constanta a veniturilor populatiei si impozitarea excesiva adancesc criza. Noua sa tinta, impozitarea pensiilor mici, va determina, daca va fi aplicata, o catastrofa sociala, economica si umanitara: va fi pusa in discutie insasi supravietuirea a patru milioane de romani. Cu inflatie galopanta, TVA crescuta si pensii reduse cu 16%, pensionarii cu venituri mici sunt practic condamnati la moarte prin infometare.

Tot articolul, in Jurnalul National

Opozitia vrea reducerea TVA la alimentele de baza... Emil Boc nu mai tolereaza criticile lui Cristian Preda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x