Si tot din acest raport reiese ca, in perioada 2008-2010, nivelul coruptiei a crescut in Romania. De aceasta situatie sunt convinsi peste 87% din romani. In acelasi timp, 11% cred ca nivelul coruptiei a ramas neschimbat si doar doi romani dintr-o suta spun ca a scazut fata de acum trei ani. Cele mai corupte sunt considerate, in continuare, partidele si Parlamentul.
Pe o scara de la 0 (cel mai putin corupt) la 5 (cel mai corupt) acestea primesc cate 4,5 puncte, fiecare. Pe locul 3 se afla justitia, cu 4 puncte.
Romania se afla pe ultimul loc in UE, alaturi de Portugalia (83%), Ungaria (76%) si Grecia (75%). La nivelul Uniunii, procentul celor care percep o crestere a nivelului coruptiei este de 73%.
In clasamentul general, din cele 86 de tari analizate, Romania se afla de asemenea „in top", printre statele unde cetatenii apreciaza ca, in ultimii trei ani, coruptia a crescut. Alaturi de tara noastra se mai regasesc Senegal (88%), Venezuela (86%) si Liban (82%).
Masurile luate de Cabinetul Boc sunt ineficiente
Intrebati, in context, cum apreciaza eforturile echipei guvernamentale din momentul actual in lupta impotriva coruptiei, 83% din romani au raspuns ca masurile luate de Cabinetul Boc sunt ineficiente si doar 7% cred ca masurile anticoruptie sunt eficiente. In anul 2008, procentul scepticilor era de 59%, in timp ce 14% considerau ca lupta impotriva coruptiei este eficienta.
Tot articolul, in Financiarul
Internele pun la cale Codul Administrativ... Elena Udrea: "Avem o batalie de dus cu televizorul. Pe noi nu PSD si PNL ne incurca!"...