Antena Căutare

Universitatea Nationala de Aparare, scoala de ministri pentru Cabinetul Boc

Secretarul de stat Nicolae Ivaschescu, cel care a fost propus sa asigure interimatul la sefia Mi­nis­terului Muncii, este absolvent al Univer­sita­tii Nationale de Aparare „Carol I”. Iva­schescu a reusit chiar ,,performan­ta” de a obtine atat diploma de master, cat si doctoratul, in acelasi an, 2008. Astfel ca la conducerea Ministerului Muncii se afla in prezent un doctor in stiinte militare. De asemenea, acesta mai are diploma de inginer, specializare management agrotu­ristic, dar si studii postuniversitare de specializare in domeniul marketing agri­col si ecologic. Toate aceste diplome au fost obtinute dupa anul 2001. Pana la acea data, Nicolae Ivaschescu avea doar liceul, absolvit in 1986. Nu este singurul ministru care, in ultimii ani, a strans la CV o serie de diplo­me, din cele mai diferite domenii. Fostul ministru Ioan Botis, de exemplu, pe langa diploma de licenta in inginerie, obtinuta in 1991, are, din 2006, un master in specia­lizarea Management, la Univer­sitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, iar din 2007 este doctorand in inginerie industriala, la aceeasi universitate.

Cea mai cautata scoala este insa Uni­ver­sitatea Nationala de Aparare ,,Carol I". Din CV-urile postate pe site-ul guver­nului reiese ca patru dintre actualii membri ai Cabinetului Boc au absolvit cel putin un curs la aceasta scoala.

Ministrul Dez­vol­tarii Elena Udrea este in prezent docto­rand in Stiinte militare, dar are si un master in Securitate si Aparare Natio­nala. La aceeasi univer­sitate a absolvit Colegiul de Manage­ment al Resurselor Apararii, Edu­ca­tio­nal si al Achizitiilor, dar si Colegiul National de Aparare cu specia­lizarea Expert in Securitate si Aparare Nationala.

In niciunul dintre cazuri, Udrea nu pre­cizeaza perioada de sco­larizare. Seful de la Ministerul de Interne, Traian Igas, spune ca a absolvit colegiul la aceeasi institutie de inva­tamant, dar nici el nu specifica in ce perioada a fost la aceste cursuri.

Colegul sau de partid, ministrul de la Comu­nicatii Valerian Vreme, a facut in paralel atat studii de aparare, cat si de ad­ministratie publica. Pe ambele le-a absolvit in 2009.

In schimb, Ministrul Apararii, Gabriel Oprea, a fost chiar si profesor la institutia respectiva, in anul 2001. Cursul postuniversitar pe teme de Securitate si Siguranta Natio­nala l-a absolvit in 1997.

Tot articolul, in Financiarul

Emil Boc s-a apucat de Munca. Vezi prioritatile interimatului sau!... Traian Basescu: Fie ca Invierea Domnului sa ne aduca in suflet lumina si sa redescoperim bucuria comuniunii si a sperant...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x