Antena Căutare

UPDATE! CGMB a aprobat - Referendumul pentru Legea Capitalei, anulat

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a decis, vineri, anularea referendumului in urma caruia s-ar fi decis organizarea administrativa a Capitalei. Impartirea va fi facuta pe sectoare ca si pana acum.

UPDATE! "Domnul Basescu, ca un cavaler ce este, a incercat sa o scape din aceasta rusine pe doamna Udrea si ratiunea, pana la urma, in al doisprezecelea ceas, a invins", a declarat, vineri, la Geoagiu, Victor Ponta, intrebat fiind ce parere are despre renuntarea la referendumul din Capitala, citat de Mediafax.

UPDATE 18.30:
Consiliul General al Municipiului Bucuresti s-a pronuntat impotriva organizarii referendumului privind Legea Capitalei

UPDATE 13.10: Presedintele Traian Basescu i-a convins pe primarii de sector si pe primarul general al Capitalei sa anuleze referendumul pentru Legea Capitalei. Primarii au hotarat sa propuna Consiliului General anularea referendumului. Acesta se va reuni in aceasta seara. Daca referendumul va fi anulat, bucurestenii vor continua sa-si aleaga direct primarul de sector si pe cel general.

Referendumul nu ar mai fi de actualitate in conditiile reorganizarii teritoriale. Din luna august, vor incepe negocieri intre partidele politice si primari referitoare la organizarea zonei metropolitane Bucuresti-Ilfov.

Seful statului nu a facut declaratii la plecarea de la sediul Primariei Capitalei.

Principala tema de discutie este referendumul privind Legea Capitalei, informatie confirmata chiar de presedintele Basescu in momentul in care a sosit la intalnire.

Vreau sa vad care e finalitatea lui. Nu trebuie discreditata ideea de referendum", a precizat Traian Basescu la intrarea in Primarie.

La sosirea la Primaria Capitalei, primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat ca prezenta la referendum va fi foarte slaba si ca se vor cheltui banii degeaba.

Intalnirea informala dintre seful statului cu primarul general Sorin Oprescu si primarii de sector are loc cu usile inchise, potrivit unor surse.

Refrendumul pentru Legea Capitalei va fi organizat in 26 iunie, bugetul alocat fiind de 10 milioane de lei.

Acestea sunt intrebarile la care vor raspunde bucurestenii:

1. "Va doriti o Capitala cu sapte administratii controlata de 217 consilieri alesi pe liste de partid?"

2. "Va doriti ca si consilierii generali sa fie alesi uninominal asemenea primarilor de sector?"

In Capitala vor fi 1.222 de sectii de votare pentru referendum. La vot sunt asteptate 1.790.229 de persoane.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Basescu i-a convins pe primari sa anuleze referendumul pentru Legea Capitalei... Topul gafelor de criza: Promisiunile populiste, fata cu realitatile economice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x