Antena Căutare

Victor Ponta: "USL va depune miercuri dupa-amiaza motiunea de cenzura"

USL va depune, miercuri dupa-amiaza, motiunea de cenzura impotriva Cabinetului Ungureanu, a anuntat, marti, presedintele PSD, Victor Ponta. Aceasta ar fi prima motiune de cenzura impotriva Guvernului condus de premierul Mihai Razvan Ungureanu. Anuntul a fost facut dupa sedinta conducerii USL.

Ponta a declarat ca, miercuri, la ora 15.00 sau 16.00, USL va depune la Parlament motiunea de cenzura.

''Vom depune textul motiunii de cenzura si semnaturile necesare la Birourile permanente ale celor doua Camere. Motiunea de cenzura va avea trei teme principale, de critica a activitatii actuale a Guvernului Ungureanu si practic de reliefarea modului politic in care USL priveste aceste subiecte importante, in primul rand procedura si acest fenomen de instrainare rapida si fara o strategie in interes national a ultimelor resurse aflate in mana Guvernului Romaniei, fie ca e vorba de resurse naturale, fie ca este vorba de actiuni la principalele companii energetice.

A doua critica se refera la modul in care banii publici ai Guvernului, intr-o perioada de recesiune economica, intr-o perioada de austeritate si de disciplina bugetara si intr-o perioada in care Romania trebuie sa-si pastreze obligatiile asumate pe plan international, (...) sunt folositi de Mihai-Razvan Ungureanu pentru a cumpara sprijinul unor presedinti de consilii judetene si primari PDL, UDMR, UNPR prin plati directe, plati facute in mod ilegal (...) si al treilea subiect modul in care Guvernul Ungureanu (...) a incalcat principiul constitutional al autonomiei universitare'
', a precizat Victor Ponta.


Victor Ponta a precizat ca, marti dupa-amiaza, el si Crin Antonescu se vor intalni cu grupurile parlamentare ale USL de la Senat, iar miercuri, la ora 9.00, se vor intalni cu grupurile de la Camera.

foto: Intact Images

Vasile Blaga: "Nu cred in sansele motiunii de cenzura"... MRU: Relatia cu presedintele este foarte buna...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x