Live acumPoftiti pe la noi: Poftiti la circ
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Și-a donat toată averea. Kirk Douglas nu i-a lăsat nimic lui Michael. Toți banii au fost distribuiți fundațiilor umanitare

Actorul Kirk Douglas şi-a donat aproape toată averea în valoare de 60 de milioane de dolari. 90% din banii pe care starul epocii de aur de la Hollywood i-a adunat de-a lungul carierei au ajuns la fundația caritabilă care îi poartă numele. Celebrul său fiu, Michael Douglas nu va primi niciun ban.

Kirk Douglas și-a distribuit moștenirea fundațiilor umanitare

Actorul Kirk Douglas şi-a donat aproape toată averea în valoare de 60 de milioane de dolari. 50 din cele 60 de milioane de dolari pe care starul epocii de aur de la Hollywood i-a adunat de-a lungul carierei au ajuns la fundația caritabilă care îi poartă numele. Printre beneficiarii donaţiilor se numără Spitalul pentru Copii din Los Angeles şi Universitatea St Lawrence.

Potrivit presei americane, restul banilor vor ajunge la văduva lui Kirk Douglas, în vârstă de 100 de ani. Celebrul său fiu, Michael Douglas, frații lui, nepoții și strănepoții nu vor primi niciun ban.

Kirk Douglas, care a murit pe 5 februarie, a fost din totdeauna recunoscut pentru donaţiile pe care le-a făcut în timpul vieţii pentru fundaţiile umanitare.

O sumă totală de 50 de milioane de dolari va fi distribuită către Fundaţia Douglas, înfiinţată de actor împreună cu soţia sa, Anne.

Citește și: A cerut-o de soție când a văzut că pleacă. A rănit-o și a vrăjit-o, 65 de ani! Kirk Douglas și Ana, scrisori picante! „Am redevenit virgină”

Vedeta avea 103 ani în momentul morţii şi a ţinut ca averea sa să ajungă, printre alţi beneficiari, la Universitatea St. Lawrence University, unde a fost creată o bursă pentru copii proveniţi din rândurile minorităţilor şi din familii fără posibilităţi.

Pe lista beneficiarilor se mai numără congregaţia Templul Sinai din Los Angeles, Teatrul ”Kirk Douglas” şi Spitalul pentru Copii din Los Angeles.

În afara soţiei sale, în urma lui Kirk au rămas şi cei trei fii ai lor, Michael, Joel şi Peter.

Michael Douglas, în vârstă de 75 de ani, el însuşi vedetă la Hollywood nu a primit niciun ban moştenire dar are o avere estimată la 300 de milioane de dolari.

Citește și: Douglas, o familie bogată dar blestemată. Kirk Douglas încojurat de droguri și tragedii

Născut pe 9 decembrie 1916, în localitatea Amsterdam din statul american New York, Kirk Douglas, pe numele real Yssur Danielovitch, a jucat în primul său film în 1946 - un noir clasic intitulat "Dragostea ciudată a Marthei Ivers/ The Strange Love of Martha Ivers".

S-a remarcat apoi în filme precum "Gunfight at the O.K. Coral", "Cei curajoși sunt singuratici/ Lonely Are the Brave" şi "Umbra unui uriaş/ Cast a Giant Shadow".

Pe parcursul carierei sale prestigioase, Kirk Douglas a primit trei nominalizări la premiile Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele "Van Gogh/ Lust for Life", "Urâtul şi frumosul/ The Bad and the Beautiful" şi "Champion".

Citește și: Kirk Douglas și românii. Imagine de colecție, alături de Amza Pellea și Mircea Albulescu, la filmările pentru filmul românesc, "Dacii"

Deşi nu a câştigat niciodată Oscarul pentru cel mai bun actor, a primit din partea Academiei de film americane un premiu onorific, care i-a fost înmânat de Steven Spielberg în 1996.

Ultimul rol pe marele ecran a fost cel din "Illusion" (2004), cu Bryan Cranston, regizat de Michael A. Goorjian.

Recomandari