Antena Căutare

Să promovăm valorile naționale! Șapte liceeni români au câștigat cel mai mare concurs de robotică din Rusia

Echipa AutoVortex, formată din 7 elevi proveniți din mai multe licee din București, a obținut medalia de aur la cel mai mare și important eveniment științific din rusia-FIRST Russia Robotics Championship.

Să promovăm valorile naționale! Șapte liceeni români au câștigat cel mai mare concurs de robotică din Rusia
AutoVortex

Echipa AutoVortex s-a calificat la acest eveniment în urma finalei de la Campionatul Regional de Robotică din Saint Petersburg din decembrie 2019.

Cei 7 liceeni fac parte din programul de robotică implementat în țara noastră de Asociația "Nație Prin Educație", BRD FIRST Tech Challange Romania.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Echipa a fost formată din Stan Andrei, Pitic Gabriel, Cudrici Dimitrie, Grădinaru Alexandru și Ștefan Roșca - Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu; Dunuță Andrei - Colegiul Național Sf. Sava; Vasile Theodor - Colegiul Național Ion Neculce. Echipa este coordonată de antrenorul Panea Ionuț Valentin – asist. Univ. Dr. Profesor de Finanțe la Academia de Studii Economice din București.

Ei au construit și programat în Java doi roboți, care au jucat toate meciurile de calificare cu brio și în finala au format alianța care s-a luptat cu cele mai bune două echipe rusești. Finala a fost câstigată de Alianța României AutoVortex, care a stabilit cu această ocazie un nou record euro-asiatic la puncte.

În plus, echipa AutoVortex a primit premiul Innovate Award, pentru robotul cel mai ingenios și avansat din punct de vedere tehnic.

În urma câstigarii locului I, echipa AutoVortex a fost invitatpă să reprezinte România la Campionatul Mondial de Robotică Maryland Invitational din iunie 2020, unde sunt admise doar cele mai bune echipe din lume.

"Acest rezultat confirmă statutul de lider internațional al echipei de robotică AutoVortex și adaugă un nou trofeu de locul 1 la palmaresul de 6 victorii consecutive în Rusia și peste tot în jurul lumii: Coreea de Sud, Hong Kong, Australia, Africa de Sud, Canada, Israel, Olanda, Germania, Spania, Franța si Cehia", declară mentorul Ionuț Panea.

AutoVortex urmează să joace regionala de calificare de la București în cadrul BRD FIRST Tech Challenge România, care va avea loc intre 20 și 22 martie la Sala Polivalentă.

Un taximetrist, erou de ocazie! A salvat de la moarte un copil și pe bunicul acestuia, care căzuseră cu mașina în apă - ... Un fost funcţionar public de la Serviciul Permise de Conducere Călăraşi are o avere imensă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x