Antena Căutare

A început cel mai mare pelerinaj dedicat sfântului Dimitrie cel Nou, protectorul Bucureştiului. Zeci de mii de credincioşi au fost astăzi pe Dealul Mitropoliei

Mii de rugăciuni se înalţă peste Dealul Patriarhiei, unde azi a început cel mai mare pelerinaj din Capitală, dedicat sfântului Dimitrie cel Nou. Credincioşii au venit din toate colţurile ţării să se închine la sfântul despre care se spune că a apărat Bucureştiul în cele mai grele momente.

Racla cu rămăşiţele sfinte a fost purtată azi în procesiune în centrul oraşului.

Cu privirile pline de speranţă şi cu flori în mâini, pelerinii au venit să se roage la moştele sfântului Dimitrie. Printre cei care au aşteptat răbdători să se închine au fost şi mulţi copii. Matteo spune că se roagă în fiecare zi, nu doar acum.

Pe lângă moaştele sfântului Dimitrie cel Nou, preoţii au purtat pe braţe şi icoana şi Moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia de la Curtea de Argeş.

Se spune că a fost ucisă la 12 ani de tatăl ei pentru că împărţea din merindele lui săracilor. Pentru prima dată au fost aduse în Bucureşti, spre închinare, şi moaştele sfântului Ierarh Dionisie, Episcopul Cetății Albe - Ismail.

Legenda spune că Sfântul Dimitrie cel nou s-a născut la sud de Dunăre în satul Basarabov şi a trăit în credinţă şi rugăciuni, într-o peşteră săpată în stâncă lângă un râu.

La câţiva ani de la moartea sa, localnicii au văzut deasupra apei o flacără şi crezând că este o comoară, au cercetat acel loc. I-au găsit trupul intact. Moastele Sfantului au fost aduse în Bucureşti în 1774. Credinciosii spun că, de-a lungul timpului, a salvat oraşul de holeră şi de secetă.

Preoţii fac apel la pelerini să respecte momentul. Pelerinajul de Sfântul Dumitru durează până marţi.

Peştele românesc a devenit o marfă rară! 80% din peştele pe care îl mâncăm este importat și congelat... Traian Băsescu îi desființează pe pompierii care au intervenit în cazul incendiului din Colectiv: ”Au fost mai antrenați...
Zodii care sunt atente la curățenie. Nativii care se preocupă întotdeauna de aspectul casei lor
Există anumite zodii care sunt foarte atente la curățenie. Acești nativi au o adevărată...
Horoscopul zilei de 31 mai 2023. Berbecii își sărbătoresc relațiile de prietenie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 31 mai 2023 spune că Berbecii își sărbătoresc relațiile de prietenie....
Parteneri
Dulce de leche sau dulceață de lapte. Un sos cremos irezistibil de gustos
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x