Antena Căutare

A murit Adi de la Brad, ”Gurul din Apuseni”. Cum a sfârșit controversatul miner care a înființat secta "Copiii Soarelui"

Adi de la Brad, cunoscut drept ”Guru din Apuseni” s-a stins vineri, 8 iulie, pe patul de spital. Liderul sectei ”Copiii Soarelui” era internat de câteva zile și, în ciuda eforturilor depuse de medici, organismul lui a cedat. Acesta avea 59 de ani.

colaj de imagini cu adi de la brad imbracat colorat si cu un fes rosu Galerie
Adi de la Brad, cunoscut drept ”Guru din Apuseni” s-a stins vineri, 8 iulie, pe patul de spital. Liderul sectei ”Copiii Soarelui” era internat de câteva zile și, în ciuda eforturilor depuse de medici, organismul lui a cedat. Acesta avea 59 de ani

”Guru din Apuseni”, al cărui nume real era Adrian Ardelean Fărcaș, a fost internat la spitalul din Deva după ce a început să se simtă rău. După controale amănunțite, medicii au descoperit că avea o infecție gravă la plămâni și ocluzie intestinală.

”Guru din Apuseni”, Adi de la Brad, a murit. Cauza decesului

Specialiștii au depus eforturi pentru a îi salva viața, însă o hemoragie digestivă a îngreunat misiunea lor. După câteva zile în care a luptat pentru viața lui, Adi de la Brad a intrat în stop cardio-respirator și a decedat.

Ultima persoană pe care liderul sectei ”Copiii Soarelui” a văzut-o este chiar avocatul lui, Aurel Moldovan, scrie Spynews. Acesta susține că stresul i-a accentuat probleme de sănătate despre care Adi de la Brad nu ar fi știut.

"L-am vizitat în această dimineaţă, iar după câteva minute după ce am plecat a decedat. Probabil că a făcut un stop cardiorespirator. Urmează să merg la Inspectoratul Judeţean de Poliţie să anunţ şi ofiţerul de caz şi procurorul.

Citește și: Cine e și în ce controverse politice a fost implicat Shinzo Abe, fostul premier japonez împușcat mortal la un eveniment electoral

Eu am spus de la început că era foarte bolnav, iar ulterior, datorită stresului, s-au accentuat anumite boli de care nu ştia, ca în final să aibă un blocaj renal, inima să nu mai funcţioneze, la fel şi plămânii.

Era foarte îngrijorat şi tensionat de modalitatea injustă a organului de urmărire penală care a acţionat asupra lui, asupra comunităţii, se considera nevinovat şi mi-a spus că tot ce se întâmplă este din cauza terenului. Că autorităţile vor să pună mâna pe teren", a declarat avocatul Aurel Moldovan pentru Antena 3.

Adi de la Brad, ”gurul din Apuseni”, a fost reținut în luna mai 2022

În mai 2022, după apariţia în spaţiul public a unor informaţii privind comiterea unor infracţiuni contra libertatii persoanei şi infracţiunii contra integrităţii sexuale, poliţiştii au făcut percheziţii la Asociaţia Culturală ”Copiii Soarelui”.

"La data de 26.04.2022, Poliţia Municipiului Brad a fost sesizată cu privire la apariţia în spaţiul public a unor informaţii cu privire la comiterea de infracţiuni contra libertăţii persoanei şi infracţiunii contra integrităţii sexuale, ce ar fi fost săvârşite în cadrul unei comunităţi (având statut de „asociaţie culturală”) dintr-o comună din apropierea municipiului Brad.

Citește și: Cine e soția lui Shinzo Abe, premierul asasinat când ținea un discurs. Politicianul i-a lăsat o avere colosală

În urma activităţilor investigative efectuate în cauză, poliţiştii au stabilit că autoproclamatul lider spiritual al comunităţii, un bărbat în vârstă de 59 de ani, a pus bazele unei comunităţi în care locuiesc diferite persoane, sub pretextul că slujesc „emancipării spirituale” (în relaţie cu persoanele de sex feminin, bărbatul este bănuit că ar fi comis, în mod repetat, fapte de hărţuire sexuală şi de viol).

Totodată, acesta ar fi împiedicat accesul la învăţământul general obligatoriu al minorilor care trăiesc în cadrul comunităţii, aceştia nefiind înscrişi la nici una dintre unităţile de învăţământ ale statului roman”, transmitea IPJ Hunedoara la vremea respectivă.

Îîn urma probatoriului administrat în cauză, poliţiştii l-au reținut pe Adi de la Brad, sub aspectul comiterii infracţiunilor de şantaj, viol, împiedicarea accesului la învăţământul general obligatoriu şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

Neversea 2022. Peste o mie de polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră asigură buna desfășurare a festivalului... (P) Întrebări care te ajută să-ți arăți interesul față de noul loc de muncă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x