Căutare Live

Vremea extremă face prăpăd ! În ultimele 24 de ore, doar în Capitală au fost produse unsprezece accidente. Avertizările meteorologilor

Iarna a venit mai devreme în acest an și ne-a luat prin surprindere. Drept urmare, unsprezece accidente s-au produs doar în Capitală în ultimele 24 de ore, din cauza condițiilor meteo extreme, iar unsprezece persoane sunt rănite ușor.

Iarna a venit mai devreme în acest an și ne-a luat prin surprindere. Drept urmare, unsprezece accidente s-au produs doar în Capitală în ultimele 24 de ore, din cauza condițiilor meteo extreme, iar unsprezece persoane sunt rănite ușor.

”În ultimele 24 de ore, în Capitală s-au produs 11 accidente rutiere, soldate cu 11 persoane rănite uşor”, au anunţat, miercuri dimineaţă, reprezentanţii Brigăzii Rutiere.

În condiţiile avertizărilor meteorologice, care anunţă intensificări ale vântului, ninsori viscolite, strat de zăpadă şi depuneri de gheaţă, poliţiştii Brigăzii Rutiere recomandă şoferilor să circule cu prudenţă, să adapteze în permanenţă viteză la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu bruscheze comenzile autoturismului şi să asigure o bună vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale şi oglinzilor retrovizoare.

”Poliţiştii rutieri prezenţi în trafic pentru fluenţă au transmis faptul că traficul se desfăşoară normal, în condiţii de iarnă, iar prezenţa utilajelor care acţionează cu material antiderapant s-a intensificat”, au mai transmis poliţiştii rutieri din Bucureşti.

Aceştia reamintesc faptul că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

De asemenea autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone sau cele de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

”Nerespectarea acestor obligaţii se sancţionează cu amendă cuprinsă între 9 şi 20 de puncte, valoarea unui punct amendă fiind de 145 lei. În afară de sancţionarea cu amendă, va fi reţinut certificatul de înmatriculare al autovehiculului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulăţie”, a transmis Brigada Rutieră.

Potrivit meteorologilor, în Bucureşti, în intervalul 28 noiembrie, ora 8.00 – 29 noiembrie, ora 08.00, îndeosebi în prima parte a zilei va ninge, iar temporar vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 45...55 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

”Grosimea stratului de zăpadă nu va fi unifromă şi se va situa în medie între 7 şi 10 cm, izolat posibil 15 cm. Vremea va deveni deosebit de rece; temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -1 grad, iar cea minimă va fi de -6...-4 grade”, au transis meteorologii.

Mersul trenurilor, afectat de vremea rea! Cum se circulă și ce avertizează CFR... Ninsoarea aduce amenzi usturătoare! Primele somații au fost deja trimise...
Parteneri
Cum vei fi cerută în căsătorie în funcție de zodie. Află ce surprize ți-au pregătit astrele
Catine.ro
Ultimele știri
x