Acuzaţii grave la spitalul din Paşcani. Un băiat de șapte ani a făcut varicelă şi a murit în urma unor complicaţii

Anchete şi acuzaţii la spitalul din Paşcani. Un copil de 7 ani, cu varicelă, a murit după ce a suferit complicaţii. A ajuns la spital în stare gravă şi s-a stins în două ore. Părinţii susţin că atât lucrătorii de pe ambulanţă, cât şi medicii care l-au preluat l-ar fi putut salva dacă ar fi fost mai rapizi şi ar fi avut aparatura necesară. De cealaltă parte, cadrele medicale cred că băiatul a fost adus prea târziu la spital.

Problemele au început la sfârşitul săptămânii trecute, atunci când băiatului i-au apărut erupţii pe corp. Medicul de familie le-a spus părinților că are varicelă, aşa că nu l-au mai dus la școală. Însă copilul a început să se simtă din ce în ce mai rău, iar după câteva zile, speriaţi, părinţii au chemat ambulanţa. Care, spun ei, a venit destul de greu, pentru că lucrătorii serviciului 112, la nivel judeţean, nu au considerat că e o urgenţă.

Apelul a fost înregistrat la ora 14.11, echipajul a plecat la ora 14.13 şi a ajuns la locul solicitării la ora 14.16 minute. Părinţii mai spun că, la spital, medicul de gardă de la pediatrie nu l-a trimis la Urgenţe, ci la secţia de pediatrie, care nu avea însă aparatura necesară.

Cu o incompetenţă, cu o nepăsare totală, nu a preluat cazul cum trebuia. L-a băgat într-o cameră unde nu avea aparatură absolut deloc. Au cărat aparatura de jos, de la parter la etajul cinci, asistentele, cu pungi cu ser pe sală şi toate astea, l-au resuscitat apăsând pe pieptul lui.

Medicul se apără şi spune că a făcut tot ce i-a stat în putinţă să salveze copilul. Susţine că a chemat în ajutor şi alţi medici, a sunat chiar şi la Iaşi pentru transfer, dar băiatul a fost adus prea târziu la spital. A făcut stop-cardiorespirator, iar în două ore s-a stins. Doctorul spune că este posibil ca o meningită să-i fi venit de hac băiatului.

Şi Direcția de Sănătate Publică s-a autosesizat. Se fac deja anchete, inclusiv la şcoala unde învăţa. Mai ales că mai mulţi colegi ai băiatului, din clasa pregătitoare, prezintă aceleaşi simptome, iar părinţii nu i-au mai lăsat la şcoală

Ultimele știri