Antena Căutare

Acuzaţii grave la spitalul din Paşcani. Un băiat de șapte ani a făcut varicelă şi a murit în urma unor complicaţii

Anchete şi acuzaţii la spitalul din Paşcani. Un copil de 7 ani, cu varicelă, a murit după ce a suferit complicaţii. A ajuns la spital în stare gravă şi s-a stins în două ore. Părinţii susţin că atât lucrătorii de pe ambulanţă, cât şi medicii care l-au preluat l-ar fi putut salva dacă ar fi fost mai rapizi şi ar fi avut aparatura necesară. De cealaltă parte, cadrele medicale cred că băiatul a fost adus prea târziu la spital.

Problemele au început la sfârşitul săptămânii trecute, atunci când băiatului i-au apărut erupţii pe corp. Medicul de familie le-a spus părinților că are varicelă, aşa că nu l-au mai dus la școală. Însă copilul a început să se simtă din ce în ce mai rău, iar după câteva zile, speriaţi, părinţii au chemat ambulanţa. Care, spun ei, a venit destul de greu, pentru că lucrătorii serviciului 112, la nivel judeţean, nu au considerat că e o urgenţă.

Apelul a fost înregistrat la ora 14.11, echipajul a plecat la ora 14.13 şi a ajuns la locul solicitării la ora 14.16 minute. Părinţii mai spun că, la spital, medicul de gardă de la pediatrie nu l-a trimis la Urgenţe, ci la secţia de pediatrie, care nu avea însă aparatura necesară.

Cu o incompetenţă, cu o nepăsare totală, nu a preluat cazul cum trebuia. L-a băgat într-o cameră unde nu avea aparatură absolut deloc. Au cărat aparatura de jos, de la parter la etajul cinci, asistentele, cu pungi cu ser pe sală şi toate astea, l-au resuscitat apăsând pe pieptul lui.

Medicul se apără şi spune că a făcut tot ce i-a stat în putinţă să salveze copilul. Susţine că a chemat în ajutor şi alţi medici, a sunat chiar şi la Iaşi pentru transfer, dar băiatul a fost adus prea târziu la spital. A făcut stop-cardiorespirator, iar în două ore s-a stins. Doctorul spune că este posibil ca o meningită să-i fi venit de hac băiatului.

Şi Direcția de Sănătate Publică s-a autosesizat. Se fac deja anchete, inclusiv la şcoala unde învăţa. Mai ales că mai mulţi colegi ai băiatului, din clasa pregătitoare, prezintă aceleaşi simptome, iar părinţii nu i-au mai lăsat la şcoală

Mesaje de Sfântul Andrei 2019. Cele mai frumoase mesaje, urări, sms-uri pe care să le trimiți... Familia Luizei Melencu, la Palatul Cotroceni. A primit promisiunea că va fi ajutată...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x