Antena Căutare

„Am stat acolo, am privit cum moare”. Acuzații șocante la un spital din Slatina, după moartea unei fetițe de trei ani - Video

Acuzații șocante au fost aduse la Spitalul Judeţean din Slatina de părinții unei fetițe de trei ani care a murit subit, în unitatea medicală, fără ca medicii să poată explica ce s-a întâmplat cu aceasta.

Acuzații șocante au fost aduse la Spitalul Judeţean din Slatina de părinții unei fetițe de trei ani care a murit subit, în unitatea medicală, fără ca medicii să poată explica ce s-a întâmplat cu aceasta.

Fetița de trei ani a murit la nici 24 de ore de spitalizare, după ce a fost internată cu vărsături. Familia susţine că inainte cu doar o oră de a muri, fetiţei i se făcuse o radiografie la plămâni care ieşise bine.

Şi totuşi, pe certificatul constatator al decesului, printre alte cauze figurau şi afecţiuni pulmonare.

Calvarul familiei a început în a doua zi de Paşte. După o noapte în care fetiţa lor de doi ani şi opt luni a început să se simtă rău, părinţii au dus-o la Spitalul Judeţean din Slatina.

„Fetița a fost vioaie duminică, s-a jucat. Apoi, noaptea, a început și mi-a vomitat. Doamna doctor a pus diagnosticul de sindrom dispeptic și deshidratată”, a spus mama fetiței, Corina Mihalache.

Doi medici de la chirurgie şi boli infecţioase au controlat-o, dar verdictul lor a fost că nu are nici ocluzie intestinală, nici toxiifecţie alimentară. Ulterior, ultima încercare de a-i recolta sânge ar fi dus la complicaţii.

„Când a înțepat-o și i-a scos acul fetiță și-a dat ochii peste cap și și-a strâns mănunța și i-am zis doamnă uitați-vă. I-a pus atunci masca de oxigen. Am văzut-o cu hidrocortizonul în mână. M-au scos afară. Am strigat ca să vina doamnă doctor, am mai intrat o dată când îi făcea resuscitare gură la gură”, a mai spus mama fetiței care a murit.

„Am ajuns în timp ce o resuscitau și pur și simplu am stat acolo, am privit cum moare, nu am avut ce să fac”, a spus și tatăl fetiței.

„Analizele au și ele limitele lor indiferent cât de complexe ar fi. O radiografie e bună în foarte multe din cazuri, dar nu este în totdeauna completă. Ne dau o informații pozitive sau câteodată excludem anumite boli. Nu a relevat acea pneumopatie și evoluția a fost oricum destul de rapidă”, a spus Andrei Ștefănescu, director medical SJU Slatina.

Părinţii au depus plângere penală şi cer anchetă şi la colegiul medicilor. Nu este singurul caz de malpraxis de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina. În primăvara anului trecut un medic a fost condamnat la închisoare cu executare după ce în 2010 un copil a murit din cauza complicaţiilor pe care le-a suferit în urma deciziei de amputare a unei mâini. În martie anul acesta a fost eliberat condiţionat.

Mai multe detalii sunt disponibile în clipul de mai sus din Observator.

„Dă pe faţă cu apă din toaletă!”. Copii loviți și abuzați verbal la o creșă din Năvodari! Atenție, înregistrări ce vă po... Ultima oră! Accident teribil la mina Lupeni! Un miner a ars în subteran. Care este starea bărbatului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x