Antena Căutare

Alex, puștiul de 14 ani care ”căuta” de muncă pentru a-și ajuta mama și cei nouă frați, un șarlatan! Adevărul despre părinții lui

Alex, un puști în vârstă de doar 14 ani, a impresionat o țară întreagă după ce un internaut a făcut publică povestea pe care o spunea în timp ce făcea autostopul într-o zonă din Cluj. 

Alex, un puști în vârstă de doar 14 ani, a impresionat o țară întreagă după ce un internaut a făcut publică povestea pe care o spunea în timp ce făcea autostopul într-o zonă din Cluj.

Adolescentul a reușit să smulgă lacrimi din partea românilor, dar și bani din partea lor, după ce le mărturisea că vrea să muncească pentru a-și ajuta familia, adică pe mama și pe cei nouă frați, întrucât tatăl ar fi fugit cu amanta în străinătate. În realitate, însă, aceasta este doar o poveste pentru a impresiona oamenii să-i dea bani.

Potrivit știridiaspora.ro, ambii lui părinții lucrează, tatăl în Cluj-Napoca, mama într-o altă localitate, iar acesta nu face decât să adune bani de cheluială.

Povestea ”impresionantă” a lui Alex a fost spusă pe internet de o femeie care l-a luat la ocazie și care a făcut apel pe Facebook pentru a-i găsi un loc de muncă.

"Azi, grăbită și plină de gânduri plec din Baisoara înspre Cluj, iar la ieșirea din Băișoara, pe marginea drumului, era Alex, care gesticula în speranța că va opri cineva.

Când l-am zărit primul gând a fost să-l evit, vorba aia eu mă grăbeam la Cluj să iau un afurisit de colet dar fixându-i privirea ceva m-a făcut să opresc brusc, și să-l întreb ce doleanțe are, vorba aia un copil la 14 ani ce își poate dori ziua în amiază mare pe marginea unui drum prăfuit...

Dau geamul jos și îl întreb dacă are nevoie de ceva, la care răspunsul lui:

"-Dacă puteți să mă duceți până în satul vecin( Lița), dar să știți că nu am bani să vă dau pentru drum."

-Hai strumfule, că nu vreau bani, dar zi-mi ce faci la Lița?

-Merg să îmi caut de lucru, azi am fost în Baișoara nu am găsit și încerc la Lița.

-Câți ani ai?

-14."

În momentul acela parcă mi-am înghitit cuvintele dar și "problemele".

Drumul a durat vreo 15 minute, timp în care mi-a povestit că provine dintr-o familie cu nouă frați, tatăl lor i-a părăsit de trei luni, a plecat în Italia cu o "alta".

Și-a dorit până de curând că tatăl lui să se reîntoarcă la ei dar a aflat că o dată cu plecarea să în Italia a luat și toți bani (100 de milioane vechi) care au fost agonisiți de-a lungul timpului pentru terminarea casei în care locuiesc.

Ar mai fi multe de zis, însă prefer să mă opresc și să vă zic că este el este Alex, are 14 ani și își caută de lucru din poartă în poartă.

Nu cerșește, deși ar putea, vrea doar să-și strângă ceva bănuți până la începerea școlii.

Nu fac un apel umanitar, întreb dacă aveți nevoie de o mâna de lucru, sau cunoașteți pe cineva binevoitor care ar fi dispus să îi ofere ceva de lucru!

Dacă nu, e binevenit și un share!

Numa bine' rău la nimeni!", se arată în povestea de pe facebook care a declanșat valul de simpatie la adresa băiatului.

Momentul dramatic în care o mocăniţă din Maramureş a deraiat, filmat de un pasager. 15 oameni răniți... Cazul Caracal: Oasele găsite la liziera pădurii provin de la o persoană de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15-19 an...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x