Antena Căutare

Al doilea caz de infectie cu virusul West Nile, confirmat la o batrana din judetul Constanta

Primul caz de infectie cu virusul West Nile inregistrat anul acesta in judetul Constanta a fost confirmat la o femeie in varsta de 73 de ani, in prezent starea de sanatate a acesteia fiind buna, anunta Mediafax. Pacienta a fost internata in Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta la sfarsitul saptamanii trecute, cu febra mare si dureri de cap.

"Ne-a sosit confirmarea, de la Institutul Cantacuzino, fiind vorba despre primul caz de infectare cu virusul West Nile de anul acesta din judetul Constanta si, cred, al doilea pe tara dupa cel de la Galati. Starea pacientei de 73 de ani este buna, fiind in afara de pericol"


Seful Directiei de Sanatate Publica a mai spus ca a solicitat Primariei Techirghiol si Sanatoriului Balnear din localitate efectuarea unei dezinsectii temeinice in arealul orasului, mai ales in zonele cu balti si ochiuri de apa. Cele mai afectate zone sunt in general cele de pe malul Dunarii, Tulcea, Galati si Ialomita.

"Infectia cu virusul West Nile afecteaza sistemul nervos central, iar manifestarile sunt diferite. La majoritatea oamenilor, aproximativ 80 la suta din persoanele infectate cu virus West Nile, nu exista simptome, in timp ce unele persoane, pana la 20 la suta dintre cei infectati, pot prezenta o forma usoara de infectie, manifestata prin febra, dureri de cap, dureri de corp, greata, voma si uneori cresterea in volum a ganglionilor limfatici si eruptie cutanata pe fata anterioara si posterioara a toracelui si abdomenului. Un procent mic de persoane, aproximativ una din 150 de persoane infectate, pot dezvolta forma severa a bolii, de fapt o meningo-encefalita, manifestata prin febra ridicata, dureri de cap, coma, tremor, convulsii, slabiciune musculara, pierderea vederii, pierderea sensibilitatii si paralizie, simptomatologie ce poate persista, iar afectarea neurologica poate lasa sechele", a declarat dr.Constantin Dina.

Foto: health.state.tn.us

VIDEO! Iasi: O femeie a fost muscata de sotul si fiica ei, in urma unui scandal in familie... Fii primarului din Deta au fost trimisi in judecata. Ei sunt acuzati de utraj, loviri si violente...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x