Antena Căutare

Alertă ANM! Cod Galben, temperaturile ajung până la -25 de grade Celsius în România. Ce zone ale țării sunt afectate de ger

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben privind vreme deosebit de rece şi ger persistent, valabilă de miercuri până sâmbătă. Temperaturile minime se vor situa între -25 şi -18 grade.

colaj foto cu străzi pline de zăpadă și o linie galbenă care anunță codul galben de ger Galerie
Alertă ANM! Temperaturile ajung până la -25 de grade Clesius în România. Ce zone ale țării sunt afectate de gerul năprasnic | shutterstock

Vreama continuă să se răcească și să aducă în anumite zone ale țrăii ger și zăpadă. Administrați Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben de ninsori însemnate cantitativ şi viscol, în zona de munte, până vineri dimineaţă.

Cod galben de ger şi vreme deosebit de rece, în 13 judeţe din Transilvania, Maramureş şi Moldova

Meteorologii anunţă că, până sâmbătă, vremea va fi deosebit de rece, iar gerul va persista în 13 judeţe din Transilvania, Maramureş şi Moldova, pentru aceste zone fiind emis Cod galben.

”În cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureşului şi Moldovei, vremea va fi deosebit de rece, mai ales noaptea şi dimineaţa va fi ger, iar temperaturile minime se vor situa în general între -25 şi -18 grade”, au transmis meteorologii, potrivit News.ro.

Codul galben vizează judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău şi Vaslui.

Potrivit Meteo România, nopţile şi dimineţile vor fi local geroase şi în restul ţării, astfel că temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -18 şi -8 grade.

În zona municipiului Bucureşti, până sâmbătă dimineaţa, vremea va fi rece, geroasă în timpul nopţilor şi dimineţilor. Vot fi temperaturi maxime de 0...4 grade şi minime de -8...- 6 grade, mai coborâte în zona periurbană până în jurul valorii de -10 grade. Cerul va prezenta înnorări pe parcursul zilei de miercuri, când trecător va mai ninge slab, apoi va deveni mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat.

Citește și: Alertă ANM! Cod galben de ninsoare pentru 26 de județe din țară, după ce a fost anunțat un val de aer polar. Cum va fi vremea

Care e prognoza meteo pentru luna februarie

Meoteologii spun că valorile din termometre se apropie de cele normale petnru acestă perioadă din an, însă sunt posibile și fenomene meteorologice precum ninsori șiv iscol, în special în zonele de munte.

Săptămâna 06.02.2023 – 13.02.2023

Temperaturile medii vor, fi în general, apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi, în general, deficitar în jumătatea sudvestică a ţării, iar, în rest, va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 13.02.2023 – 20.02.2023

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Citește și: Prognoza meteo 8 februarie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Imagini sfâșietoare din Turcia, unde un tată își ține de mână fiica moartă printre dărâmături. Care e povestea din spate... Ce a făcut un reporter pentru o fetiță în timp ce era în direct, când avea loc o replică a cutremurului care a devastat ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x