Ploile torențiale fac prăpăd în România. Hidrologii au emis Cod portocaliu de inundații, valabil până joi noapte. Care sunt zonele afectate

Ploile torențiale nu se mai opresc în anumite regiuni din România, iar hidrologii au emis o nouă avertizare de inundații, ce este valabilă până joi la miezul nopții. 

Ploile torențiale fac prăpăd în România. Hidrologii au emis Cod portocaliu de inundații, valabil până joi noapte. Care sunt zonele afectate

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), au fost emise două avertizări, un Cod galben și un Cod portocaliu de inundații, ce sunt valabile până joi la miezul nopţii pe sectoare ale râului Prut.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 8 iulie, ora 9:00 - 9 iulie ora 00:00, va fi Cod portocaliu de viituri pe râul Prut - sector aval S.H. Prisăcani, ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate anterior în amonte de intrarea în ţară (judeţele: Iaşi, Vaslui şi Galaţi).

METEO. Cum va fi vremea până pe trei august. Temperaturile împart România în două

De asemenea, până joi la ora 12:00, va fi în vigoare o avertizare Cod galben de inundaţii pe râul Prut - sector amonte de Acumularea Stânca Costeşti (judeţul Botoşani).

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Săptămâna 06.07.2020 – 13.07.2020

Valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice acestei perioade în regiunile vestice şi nordice, dar şi uşor mai ridicate în sud-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi uşor excedentar în zona Carpaţilor Orientali, iar în regiunile vestice, sud-vestice, nord-estice şi sudestice va fi deficitar. În restul teritoriului cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 13.07.2020 – 20.07.2020

Cu excepţia regiunilor sud-estice, valorile temperaturii medii ale aerului vor fi mai coboâte decât cele normale pentru această săptămână, abatere termică negativă ce va fi mai accentuată în regiunile nordice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi local excedentare în regiunile centrale, iar în cele vestice, nord-vestice, estice şi sud-estice vor fi deficitare. În restul ţării regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Grindina, ploile torenţiale şi vijeliile au măturat România

Săptămâna 20.07.2020 – 27.07.2020

Temperaturile medii vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile nordice şi centrale, dar şi uşor mai ridicate în sud-est, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice acestui interval. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile din sud-estul ţării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, potrivit adevărul.ro.

Săptămâna 27.07.2020 – 03.08.2020

Valorile termice estimate pentru această săptămână vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru acestui interval în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare, în cea mai mare parte a ţării.

Parteneri
Ashley Graham a dansat în lenjerie intimă. Ce mesaj a vrut să transmită modelul plus-size
Modelul plus-size nu se sfiește să-și arate burtica de gravida. Ashley Graham a postat recent un videoclip în care a dansat în lenjerie intimă pentru a promova ideea acceptării de sine. De când a anunțat că este însărcinată cu al doilea copil, Ashley a părut mai fericită ca niciodată.
Catine.ro
Ultimele știri