Antena Căutare

ALERTĂ în România! Virusul care face ravagii în toată țara! Peste 500 de focare în zeci de localități

Situație îngrijorătoare în România! Autoritățile au descoperit au confirmat peste 500 de focare în zeci de localităţi. Azi va avea loc o întâlnire de urgenţă la Guvern pentru a se lua măsuri în cazul epidemiei ce a lovit țara!

Situație îngrijorătoare în România! Autoritățile au descoperit au confirmat peste 500 de focare în zeci de localităţi. Azi va avea loc o întâlnire de urgenţă la Guvern pentru a se lua măsuri în cazul epidemiei ce a lovit țara!

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a descoperit focare de pestă porcină africană, virusul fiind depistat la porcii aflați în gospodării din mai multe județe ale țării.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic, mai spune ANSVSA.

În ultima perioadă, au fost depistate mai multe focare de pestă porcină, printre judeţele afectate fiind Buzău, Ialomița şi Constanţa.

Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din România a estimat că pagubele care se prefigurează ca urmare a evoluţiei în România a virusului pestei porcine africane sunt de sute de milioane de euro, ajungând la miliarde de euro, însă subliniază că accestea însă pot fi acoperite din bugetul UE.

Lovitură pentru românii care au centrale de apartament! Iarna lui 2019 le va goli buzunarele: Scumpiri mari la gaze... Un bărbat în vârstă de 37 de ani și-a pierdut viața într-un mod cumplit! Anunțul făcut în urmă cu puțin timp! Medicii a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x