Căutare Live

Stare de ALERTĂ în țara noastră! Încă un focar de pesta porcină a fost identificat în România!

Alertă în vestul României, unde a fost identificat un nou focar de pestă porcină africană.

Alertă în vestul României, unde a fost identificat un nou focar de pestă porcină africană.

„Astăzi, 6 iulie, Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală București (I.D.S.A.) – Laboratorul Național de Referință pentru Pestă Porcină Africană a confirmat prezența virusului Pestei Porcine Africane la porcii dintr-o gospodărie din localitatea Crestur, județul Bihor.

Conform procedurilor, DSVSA Bihor a luat imediat măsuri: punerea sub supraveghere sanitară veterinară a exploatației, au fost impuse restricții de mișcare, s-a efectuat dezinfecţia exploatației afectate, a spaţiilor de cazare ale porcilor, a aleilor, a perimetrelor, a ustensilelor şi a obiectelor potenţial contaminate.

Pentru a preveni răspândirea bolii, au fost sacrificați porcii bolnavi și cei care au fost în contact cu aceștia și s-a realizat ecarisarea cadavrelor.

Totodată, au fost recoltate probe pentru examene de laborator de la animalele moarte și sacrificate (57 de capete).

Centrul Local de Combatere a Bolilor Bihor s-a reunit pentru adoptarea planului de măsuri privind controlul, combaterea şi eradicarea pestei porcine africane, precum și pentru adoptarea zonelor de restricții.

Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Facem precizarea că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic”, se arată în comunicatul ANSVSA.

Sursa: Antena 3

ULTIMĂ ORĂ! Accident teribil în Argeș! Patru persoane au ajuns de urgență la spital! Una dintre victime e în stare gravă... Nu se mai TERMINĂ! Noi vești proaste de la meteorologi! Cod GALBEN de PLOI, VIJELII şi grindină în 32 de judeţe şi cod g...
Parteneri
Efectele secundare secrete ale castraveților. Ce spun cele mai noi studii despre consumul lor
Catine.ro
Ultimele știri
x