Căutare Live

ALERTĂ! Pleci în vacanță în Grecia? Autoritățile au vești proaste pentru tine

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Grecia că pe tot parcursul zilei de astăzi a fost anunţată o grevă generală în mai multe sectoare de activitate, precum transporturile. Astfel, se află în grevă lucrătorii care asigură transportul în comun şi controlorii de trafic aerian, fiind afectate zeci de zboruri.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Grecia că pe tot parcursul zilei de astăzi a fost anunţată o grevă generală în mai multe sectoare de activitate, precum transporturile.

Astfel, se află în grevă lucrătorii care asigură transportul în comun şi controlorii de trafic aerian, fiind afectate zeci de zboruri.

Potrivit MAE, în 30 mai, începând cu ora 00:01 şi până la orele 24:00, în Grecia va fi grevă, iar la protest participă Administraţia Supremă a Funcţionarilor Publici (ADEDY), Confederaţia Generală a Lucrătorilor din Republica Elenă (GSEE), Federaţia Navală Panelenă (PNO), OSE - Hellenic Railwais Organization şi metroul suburban, inclusiv pe sectorul Doukissis Plakentias - Aeroport Atena.

De asemenea, lucrătorii care asigură transportul în comun (autobuze, inclusiv autobuzele Express care asigură legătura cu Aeroportul din Atena şi troleibuze) se vor afla în grevă în intervalul orar 05:00-09:00 şi 21:00 - până la sfârşitul programului orar zilnic. Controlorii de trafic aerian vor întrerupe şi ei activitatea între orele 10:00 – 13:00, iar în acest interval orar nicio companie aeriană nu va opera spre şi de pe aeroporturile din Grecia. Companiile AEGEAN şi OLYMPIC AIR vor anula 6 zboruri şi vor modifica ora de plecare la alte 50 de zboruri.

MAE le recomandă cetăţenilor români să verifice cu operatorii de turism orarul de zbor pentru biletele de avion achiziţionate.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106728875, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222.

Polițist, implicat într-un accident mortal. A dat cu mașina peste o femeie de 38 de ani. N-a avut nicio șansă!... FLĂCĂRI pe autostradă. Un autoturism, incendiat în timpul deplasării...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri