Antena Căutare

Ambasadorul Franței, anunț important: Duminică seară va veni la Bucureşti o echipă de medici specialişti din Franţa

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Francois Saint-Paul, a declarat duminică în faţa Club Colectiv că în cursul serii va veni o echipă de medici specialişti din Franţa, care să ajute doctorii români care tratează victimele incendiului ce a izbucnit în clubul bucureştean vineri.

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Francois Saint-Paul, a declarat duminică în faţa Club Colectiv că în cursul serii va veni o echipă de medici specialişti din Franţa, care să ajute doctorii români care tratează victimele incendiului ce a izbucnit în clubul bucureştean vineri.

Ambasadorul a adus un omagiu victimelor incendiului, duminică seară, alături de mii de persoane care au venit în faţa localului cu flori şi lumânări.

El a anunţat că în cursul serii va veni la Bucureşti "o echipă medicală cu cei mai buni experţi în tratarea arsurilor". Este vorba de medicul Vincent de Broucker şi profesorul Marc Chaouat.

"Primul contact cu domnul Arafat o să fie diseară. Eu vin la aeroport personal pentru această echipă. Suntem alături de români!", a spus ambasadorul Franţei la Bucureşti.

"Aş vrea să îmi exprim cele mai sincere condoleanţe pentru această tragedie. A fost o adevărată tragedie. Îmi amintesc solidaritatea României când am avut loc atentatul la Charlie Hebdo şi aş vrea să demonstrez azi solidaritatea noastră. Am fost frapat şi am admirat ce au făcut cei de la SMURD, medicii şi poliţiştii şi toată lumea mobilizată şi domnul secretar stat Raed Arafat şi domnul Bănicioiu. Eu cred că s-a făcut tot ce putea şi a fost o mobilizare extraordinară",
a spus ambasadorul Franţei la Bucureşti.

Misiunea la Bucureşti a celor doi medici a fost programată cu mai mult timp în urmă, anunţă Ambasada Franţei, în cadrul unui proiect de cooperare început în 2013, pentru realizarea, cu finanţare de la Banca Mondială şi din fonduri structurale europene, a patru centre specializate în tratarea arsurilor grave.

Marc Chaouat, de la Spitalul St. Louis de la Paris, este secretarul general al societăţii savante (arsuri grave). Doctorul De Broucker este şeful serviciului centrului de tratare a victimelor arsurilor de la Centrul spitalicesc regional (CHRU) de la Lille. Din echipa de experţi francezi vor face parte şi reprezentanţi din Ministerul francez al Sănătăţii.

Aceşti specialişti francezi de înalt nivel vor fi la dispoziţia autorităţilor române pentru a-şi împărtăşi experienţa.

Ambasada Franţei a mai anunţat că, în semn de solidaritate şi de compasiune cu poporul român şi familiile victimelor incendiului din clubul Colectiv, drapelele vor fi coborâte în bernă la Ambasada Franţei, în toate sediile Institutului Francez din România, precum şi la Liceul Francez din Bucureşti, pe durata celor trei zile de doliu naţional. De asemenea, elevii de la Liceul Francez "Anna de Noailles" din Bucureşti vor păstra luni un moment de reculegere în memoria victimelor.

Duminică seara, numărul deceselor în urma tragediei de la Colectiv s-a ridicat la 30. Zeci de tineri sunt internaţi în spitalele bucureştene după ce un incendiu violent a izbucnit vineri, în timpul concertului trupei Goodbye to Gravity, în club Colectiv.

Sursa: Agerpres

Trupa "Goodbye to Gravity" a mai pierdut un membru! Mimi Voicu era designerul formaţiei rock... FOTO: Şi Galaţiul e COLECTIV! Peste 200 de copii au aprins lumânări şi s-au rugat pentru victimele tragediei de la Bucur...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x