Antena Căutare

Amenzi de peste 500.000 de lei, date în urma controalelor făcute de Garda de Mediu la firme care colectează şi ard ilegal deşeuri

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au dat, în urma controalelor făcute împreună cu poliţişti şi jandarmi la firme care colectează şi ard ilegal deşeuri, în zona oraşului Bolintin Vale, amenzi de peste 500.000 de lei. Controalele nu au fost finalizate încă.

Potrivit Gărzii de Mediu, miercuri dimineaţă, 44 de comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu, împreună cu 70 de poliţişti ai Poliţiei Judeţene Giurgiu şi 32 de jandarmi ai Grupării Mobile Ploieşti şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Giurgiu, au efectuat o acţiune pe linia prevenirii ilegalităţilor în domeniul protecţiei mediului înconjurător şi pentru combaterea evaziunii fiscale, la punctele de lucru ale unor societăţi comerciale din localităţile Bolintin Vale, Bolintin Deal, Ogrezeni, Crevedia Mică şi Vânătorii Mici.

Firmele vizate au ca obiect de activitate colectarea şi valorificarea materialelor reciclabile (deşeuri metalice, pet-uri şi sticlă), dezmembrări auto, service auto şi vulcanizare.

Garda Naţională de Mediu a făcut, cu această ocazie, 23 de controale, din care au fost finalizate 16, iar 7 sunt încă în desfăşurare.

"La cele 13 controale finalizate s-au aplicat amenzi în valoare totală de 536.000 lei, 3 avertismente şi au fost confiscate 3 mijloace de transport. În plus, au fost dispuse 2 suspendări de activitate şi 2 propuneri de suspendare a autorizaţiilor de mediu", arată Garda de Mediu.

În aceeaşi acţiune, IPJ Giurgiu a confiscat aproximativ 200 de tone de fier vechi De asemenea, a fost ridicată în vederea confiscării o cantitate de 240 de kilograme de anvelope uzate.

"Prin această acţiune s-a urmărit stabilirea trasabilităţii deşeurilor reciclabile, existenţa documentelor de provenienţă şi de livrare a materialelor reciclabile, precum şi a sumelor de bani folosite în circuitul comercial", mai arată sursa citată.

Sursa : news.ro

Până când vom fi obligați să purtăm măști de protecție. Ministrul Sănătății, noi precizări: ”E un gest minim de protecți... Mai multe trenuri suspendate din martie şi aprilie vor fi repuse în circulaţie de CFR Călători...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x