Antena Căutare

Sacțiuni într-un spital din România. Infirmierele, amendate pentru că au lăsat bolnavii să urineze în pat

Sistemul de sănătate a intrat sub lupta autorităților, asta după ce mai mulți medici și asistente din Spitalul Județean de Urgență Vaslui au fost amendați de Direcția de Sănătate Publică pe motiv că nu și-au îndeplinit sarcinile de serviciu, respectiv nu și-au îngrijit pacienții corespunzător pacienții.

Sistemul de sănătate a intrat sub lupta autorităților, asta după ce mai mulți medici și asistente din Spitalul Județean de Urgență Vaslui au fost amendați de Direcția de Sănătate Publică pe motiv că nu și-au îndeplinit sarcinile de serviciu, respectiv nu și-au îngrijit pacienții corespunzător pacienții.

În plus, unitatea medicală ar fi fost verificată "la sânge", potrivit presei locale, care spune că inspectorii corpului de control au trecut în raport și pânzele de păianjen găsite pe holurile spitalului.

Conform publicației vasluiene vremeanoua.ro, timp de douã sãptãmâni, cel mai mare spital din judetul Vaslui s-a aflat sub lupa inspectorilor Directiei de Sãnãtate Publicã Bacãu, care au luat la puricat toate sectiile unitãtii medicale. Obiectivele actiunii tematice de control au vizat verificarea documentelor privind înfiintarea si functionarea spitalului, verificarea structurii functionale, a normelor privind asigurarea conditiilor generale de igienã, verificarea asigurãrii utilitãtilor, a blocului alimentar, verificarea respectãrii normelor de supraveghere, prevenire si control al infectiilor nosocomiale. S-a urmãrit si verificarea modului de aprovizionare cu materiale de curãtenie si conditiile de depozitare.

Infirmierele, amendate pentru că au lăsat bolnavii să urineze în pat

Încheiat vineri, controlul efectuat la ordinul Ministerului Sãnãtãtii, a scos la ivealã mai multe nereguli, mai ales în ceea ce priveste curãtenia. Potrivit informațiilor obținute de publicația locală citată, s-au dat 14 amenzi în valoare de câteva mii de lei, în special infirmierelor. “Au controlat tot, de la curãtenia din bãi, pânã la farfuriile din care mãnâncã pacientii. O infirmierã a fost sanctionatã pentru cã pe colacul unui wc erau urme de urinã. S-au dat amenzi pentru pânza de pãianjen de pe pereti, sau pentru un colt de pâine aruncat pe jos. Mai multe infirmiere trebuie sã plãteascã saltelele paturilor, pentru cã bolnavii si-au fãcut nevoile pe ei si au murdãrit bunurile spitalului. Acum li se vor retine bani din salarii pânã vor achita saltelele de care trebuiau sã aibã grijã”, a declarat, pentru vremeanoua.ro, un angajat al unitãtii sanitare.

Ministerul Sănătății anunță că va înteți controalele în toată țara

Ministrul Sãnãtãtii a explicat într-o declarație de presă că fiecare angajat al sistemului de sănătate trebuie să se supună unor reguli pentru ca lucrurile să meargă așa cum ar trebui. Sorina Pintea a dat de înțeles că aceste controale vor continua la nivel național în perioada următoare. “Sunt niste reguli pe care trebuie sã le respectãm cu toti cei implicati în sistemul de sãnãtate. Se discutã despre reformã, nu stiu ce sã reformãm, pentru cã dacã nu aplicãm regulile pe care le avem acum nu vom sti ce nu merge si ce avem de fãcut pe viitor. E timpul sã respectãm ceea ce avem, urmând ca apoi sã reformãm ceea ce cu adevãrat nu merge. Ce reusim sã facem – reusim sã birocratizãm, pentru cã atunci când gãsim o neregulã undeva nu se aplicã ceea ce avem în sistem, mai punem o filã în plus la ceea ce trebuie sã facã fiecare spital. Eu nu sunt de acord cu aceste lucruri, întâi respectãm regulile si apoi vedem ce avem de reformat”, a declarat Pintea.

România se confruntă cu o mare problemă. Unul din patru români suferă de boala începutului de mileniu... Momente de panică la o școală din România! Un elev a căzut pe geam...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x