Antena Căutare

Avertizare de ultimă oră! Polițiștii fac ravagii! Amenzi uriașe pentru toți bucureștenii care aruncă mucuri de țigară în spațiile publice!

Pentru mulți români, aruncarea în locurile publice a mizeriilor de orice fel, pet-uri, chiștoace de țigară, hârtii ș.a. a devenit o activitate normală, care din punctul multora de vedere nu trebuie pedepsită, ba dimpotrivă luată ca atare.

Poliția face ravagii printre pietoni! Toți bucureștenii sunt vizați! Doar în luna februarie, polițiștii au aplicat peste 2000 de amenzi în valoare de peste 4 milioane de lei pentru persoanele care au făcut aceste greșeli pe stradă

Pentru mulți români, aruncarea în locurile publice a mizeriilor de orice fel, pet-uri, chiștoace de țigară, hârtii ș.a. a devenit o activitate normală, care din punctul multora de vedere nu trebuie pedepsită, ba dimpotrivă luată ca atare.

Poliția vine cu vești proaste pentru aceste persoane care nu respectă curățenia publică!

Poliţiştii din Sectorul 3 al Capitalei s-au pus pe dat amenzi usturătoare celor care aruncă ambalaje, sticle sau mucuri de ţigară pe jos. Printre ţinte se află inclusiv elevii care fumează în jurul şcolilor şi aruncă chiştocul pe trotuar. Amenzile sunt enorme şi sunt cuprinse între 2000 şi 5000 de lei.
Potrivit Digi24, Robert Negoiță, primarul sectorului 3, a explicat că amenzile extrem de mari nu au legătură cu lipa baniilor din bugetul primăriilor sau alte speculații de acest fel. Tot Robert Negoiță a mai explicat scurt și la obiect că "Cu vorba bună nu se face civilizaţie".

Poliția este mai pornită ca niciodată să facă lumină în acest sens, avertizând că nu va ierta niciun gest nepotrivit și nici nu va face excepție de la regulă pentru nimeni. Toți cei care vor arunca gunoaie pe jos, vor plăti o amendă usturătoare.
Pentru a fi puși în gardă, elevii liceelor și școlilor din sector au primit notificări vizavi de aceste măsuri, iar diriginții urmează să îi anunțe pe părinți.
Aceste măsuri s-au decis în urma transformării străzilor în covoare de gunoaie și de mucuri de țigări, aruncate în special de elevi.

Potrivit digi24, profesorii încurajează o astfel de acţiune. Mirela Dinescu - directorul Liceului "Nicolae Kretzulescu": „Mi se pare o acţiune binevenită, mai ales că, de multe ori, asfaltul se transformă într-un covor de ţigări. Sunt tineri, se apucă din ce în ce mai devreme de fumat.. Câteodată, îi mai punem să măture”.

Amenzile pentru cei care sunt prinşi că aruncă resturi pe jos sunt cuprinse între 2000 şi 5000 de lei. Măsura nu s-a luat pentru a acoperi gaura din buget, spune edilul sectorului 3. „Avem probleme cu costurile. Dar şi aşa consider că este în neregulă ca banii din amenzi să-i folosim în alte scopuri decât educaţie Nicăieri nu s-a făcut civilitzaţie doar cu vorbă bună”, a comentat Robert Negoiţă.
În luna februarie, s-au dat amenzi în valoare de 4 milioane de lei, toate din același motiv: aruncarea mizeriilor pe stradă.

Salarii mai mari pentru acești români! Cine sunt persoanele care ar putea încasa bani mai mulți ... A intrat cu un cuțit într-un liceu din Ploiești, la o lună după ce a fost înjunghiată o profesoară! Ce voia să facă...
Luna Plină în Balanță. Ce schimbări aduce pentru nativi în aprilie 2023
Luna Plină în Balanță aduce multe schimbări pentru nativii în zodiac. Aprilie va veni cu...
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023. Taurii se gândesc la vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023 aduce vești bune pentru nativii din zodia Taurului. Aceștia...
Parteneri
Zodii care nu știu să lupte pentru iubirea lor. Află ce spun specialiștii
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x