Antena Căutare

ANAF, controale fără precedent în România! Sunt vizate firmele care activează aceste domenii și persoanele care muncesc ”la negru”!

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a demarat, începând din 1 august, o acțiune amplă de control pentru a stopa evaziunea fiscală și pentru a spori conformarea la declarare a obligațiilor fiscale. 

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a demarat, începând din 1 august, o acțiune amplă de control pentru a stopa evaziunea fiscală și pentru a spori conformarea la declarare a obligațiilor fiscale.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanții instituției, efectivele au fost suplimentate cu 200 de inspectori, iar în acest an vor fi desfășurate nu mai puțin de 150.000 de controale care au această tematică de control.

Citește și: Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat o nouă campanie de controale ale ANAF şi ITM

”Controalele sunt efectuate în baza analizelor de risc și vor pune accent pe prevenție și îndrumare. Controalele vor determina identificarea în timp real a erorilor, care, dacã sunt remediate în timp util, vor determina plata unor obligații fiscale accesorii mai mici, în comparație cu cele rezultate în urma unei inspecții fiscale generale. Contribuabilii au posibilitatea de a-și corecta declarațiile și de a se conforma la plata obligațiilor, potrivit legii. În cazul în care contribuabilii verificați refuzã sã se conformeze sau sunt constatate abateri semnificative, aceștia vor face obiectul unor investigații suplimentare", menționează sursa citată.

Astfel, vizate de aceste controale vor fi firmele care activează în domenii precum alimentație publică, construcții, transport, comerț.

Citește și: Aproape 300 de sancţiuni, date de poliţişti în urma unor controale făcute în zona aeroporturilor, la taximetrişti şi transportatori în regim de închiriere

Aceștia vor viza, de asemenea, și persoanele care muncesc la negru, astfel că aceste controale se vor desfășura cu Inspecția Muncii, însă nu se vor limita la domeniile aminttite.

De asemenea, inspectorii antifraudã vor verifica inclusiv modul în care contribuabilii respectã obligația legalã privind dotarea si utilizarea noilor case de marcat cu jurnal electronic.

Situația actuală privind evoluția Pestei Porcine Africane în România!... Alexandru Cumpănașu recunoaște că Alexandra, nepoata lui, a fost ucisă: ”Mor de gât cu toți cei care protejează rețelele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x