Antena Căutare

Angajatii de la metrou ameninta cu greva daca isi pierd sporurile

Liderul Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Radoi, a anuntat ca este posibil ca angajatii sa declanseze conflictul de munca la jumatatea lunii viitoare, daca dupa stabilirea bugetului pe 2011 se vor diminua fondurile alocate Metrorex, respectiv daca se vor taia sporurile pentru conditii speciale.

"Nu suntem de acord cu diminuarea drepturilor constitutionale si legale ale salariatilor Metrorex. In aceste conditii vom participa la actiunile confederatiilor sindicale, iar daca ni se vor reduce drepturile salariale vom riposta prin declansarea conflictului de munca", a spus Radoi.

Ion Radoi sustine ca a fost informat ca, prin proiectul de acord cu FMI, s-a solicitat reducerea costurilor cu salariile si extinderea reducerii cu 25% a salariilor si la intreprinderile de stat cu pierderi.

Liderul sindical a precizat insa,ca Metrorex nu are pierderi, ci doar o datorie catre Alstom, care se ocupa cu mentenanta metroului, astfel ca nu intelege de ce compania apare pe lista FMI de monitorizare.

Tatal Elodiei Ghinescu a murit in urma unui atac de cord... ANM: Ploi in urmatoarele zile in toate zonele tarii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x