Antena Căutare

Angajații serviciilor de urgență au fost trimiși la cursuri de perfecționare după tragedia de la Caracal. Ce conține programul de pregătire

După tragedia din Caracal, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunţat un nou program de pregătire a angajaților care se ocupă strict de urgențe medicale. Pentru persoanele dispărute ori răpite, legislaţia este încă în curs de ″realizare″⁣ susţin oficialii. De ea depind protocoalele care vor descrie punct cu punct ce face fiecare dintre salvatori - de la dispecerul de la 112, care preia apelul, până la medici, poliţişti şi jandarmi.

După tragedia din Caracal, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunţat un nou program de pregătire a angajaților care se ocupă strict de urgențe medicale. Pentru persoanele dispărute ori răpite, legislaţia este încă în curs de ″realizare″⁣ susţin oficialii. De ea depind protocoalele care vor descrie punct cu punct ce face fiecare dintre salvatori - de la dispecerul de la 112, care preia apelul, până la medici, poliţişti şi jandarmi.

“Include inclusiv folosirea sistemului Ro-Alert pentru avertizare în anumite situaţii sau folosirea altor sisteme care sunt, aplicaţii precum aplicaţia DSU, alte aplicaţii pentru transmiterea unor informaţii când o persoană sau un copil mai ales dispare″, a declarat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență

Până atunci, autorităţile anunţă că în următorii trei ani vor merge la cursuri de perfecţionare 9.000 de oameni din serviciile de urgenţă - dispeceri, pompieri, medici şi asistente de ambulanţa şi de la camerele de gardă, dar şi salvamontişti. Sunt oameni care se ocupa de situaţii de urgenţă de la preluarea apelului, până la salvarea victimei. Vorbim, aşadar, despre intervenţii la incendii, accidente, dezastre naturale, dar şi alte urgenţe medicale, potrivit protv.ro.

“Nimeni nu poate să dea asigurări 100% că cineva nu va greşi. Ce facem noi - noi lucrăm cu toţi - este să pregătim oamenii cât mai corect”, a adăugat Raed Arafat.

Autorităţile vor să aducă împreună 650 de angajaţi din dispecerate, inclusiv pompieri şi jandarmi, în centre de perfecţionare unde să fie instruiţi cum să gestioneze împreună apelurile în cazuri grave, precum răpiri, dispariţii şi agresiuni. Programul de pregătire a început luna trecută, dar în prima fază doar pentru pompierii. Şeful DSU spune nu a fost stabilită data cooptării poliţiştilor şi jandarmilor din dispecerate la cursurile de pregătire.

Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, obligate să se prostitueze în străinătate! Cine ar fi persoanele implicate în răpir... Rezultate Loto Tragerile Speciale ale Toamnei. Numere Loto 17 octombrie 2019...
Când este vacanța de Paște în 2023. Iată cum poți să-ți planifici programul de sărbători
Sărbătorile se apropie și mulți se întreabă deja când este vacanța de Paște în anul...
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2023. Gemenii prind curaj să spună tot ce simt. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2023 spune că Gemenii nu au deloc nevoie de încurajare pentru a...
Parteneri
Zodii care nu știu să lupte pentru iubirea lor. Află ce spun specialiștii
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x