Căutare Live

Anunțul momentului: Se leagă Aeroportul Otopeni de Gara de Nord! Drumul va fi făcut în doar 16 minute

Pare greu de crezut, dar anunțul a fost făcut! Gică Popescu, consilierul Executivului pe problemele legate de organizarea lui Euro 2020 la București, a afirmat că avem toate șansele ca linia de cale ferată ce leagă Aeroportul Otopeni de Gara de Nord să fie gata înainte de vara anului 2020. 

Pare greu de crezut, dar anunțul a fost făcut! Gică Popescu, consilierul Executivului pe problemele legate de organizarea lui Euro 2020 la București, a afirmat că avem toate șansele ca linia de cale ferată ce leagă Aeroportul Otopeni de Gara de Nord să fie gata înainte de vara anului 2020.

Conform celor declarate de Gică Popescu, doar câteva zile ne despart de aprobarea autorizației de construcție a liniei de cale ferată ce va lega Aeroportul Otopeni de Gara de Nord:

„Suntem aproape de a obține autorizația de construcție a liniei ferate care să lege Otopeniul de gara centrală. Lucrurile sunt în regulă și cu PUZ-ul (n.r. - Planul Urbanistic Zonal) și cu tot. Pe durata acestui an, 2019, vor începe lucrările, care vor dura opt luni. Există deja și traseul, există și proiectul. Va exista un tren suprateran la București!

Pot spune acum că vom merge la Euro cu trenul! Cel mai târziu, în mai 2020 lucrarea va fi gata. Ideea este că, pentru acest Euro 2020, noi trebuie să avem mai multe posibilități de a scoate oamenii din aeroport și de a-i duce la București. Deci, vor fi și autobuze”, a declarat Gică Popescu.

VA EXISTA UN TREN SUPRATERAN ÎN BUCUREȘTI

„Este deja un plan de mobilitate al primăriei la care lucrează alături de cei de la UEFA. Nu știm încă ce echipe vor veni, ce suporteri vor ajunge la București, dar când ei își vor lua bagajele din aeroport trebuie să aibă la dispoziție mijloace de transport similare cu alte țări dezvoltate. Așa că vor putea pleca cu trenul, cu autobuzele, mai puțin cu metroul. Dar, sunt multe aeroporturi din Europa care nu au metrou, cu câteva excepții, vorbim de capitale foarte dezvoltate. Ne vom folosi și de Aeroportul Băneasa, deci va fi bine.

Legat de tren, acesta va fi suprateran doar în zona aeroportului, vor exista și doua stații, după care va fi normal, sub pământ”, a adăugat Gică Popescu.

El a mai dezvăluit și faptul că distanța de la Aeroportul Otopeni și până la Gara de Nord va fi parcursă în 16 minute.

„Se va ajunge foarte repede în gara centrală. Noi nu trebuie să asigurăm transpoortul direct până la Arena Națională. Plus că de la gară există metrou direct spre stadion cu timp, așa că nu sunt probleme.”

ANAF a anunțat! Românii scapă de obligații și amenzi! Ce trebuie să faci... Disperarea unei mame! Fiica ei a dispărut, fără urmă, în Germania: „Bănuiesc că e sechestrată!”...
Ultimele știri