Atenție, călători! Șefii de tren vă pot amenda dacă nu purtați mască de protecție. Ministrul Transporturilor: "Sunați la 112 dacă cel de lângă voi nu poartă mască"

Ministrul Trasporturilor susține că obligația șefului de tren sau a poliției TF, a instituțiilor chemate să aplice sancțiuni în momentul în care, într-un compartiment, unul sau doi călători nu poartă mască, restul poartă. Mai mult, acesta îndeamnă călătorii să sune la 112 și să-i reclame pe cei de lângă ei care nu poartă mască.

Atenție, călători! Șefii de tren vă pot amenda dacă nu purtați mască de protecție. Ministrul Transporturilor: "Sunați la 112 dacă cel de lângă voi nu poartă mască"

„Este obligația șefului de tren, a poliției TF, a instituțiilor chemate să aplice sancțiuni în momentul în care, într-un compartiment, unul sau doi călători nu poartă mască, restul poartă. Este inadmisibil. Am văzut situații și situații, și la metrou, aproape 300.000 de călători într-o singură zi. Aici putem vorbi de riscuri majore dacă nu respectăm regulile. Din fericire, la metrou nu am întâlnit situații critice în care să constatăm că cetățenii nu poartă mască”, a spus Lucian Bode, ministrul Transporturilor, marți seară la Digi24.

Care sunt diferențele dintre COVID-19 și gripă. Cum știm că am răcit sau avem coronavirus

„Avem asigurat și aici la accesul în cele 53 de stații o firmă de pază, poliția metrou, avem sprijin din partea Jandarmeriei și încercăm să impunem toate măsurile de siguranță sanitară”, a completat ministrul.

București, cel mai mare focar de coronavirus. Capitala se detașează la numărul total de cazuri. Top 3 județe afectate

Întrebat ce să facă oamenii atunci când văd că un călător nu poartă mască, Lucian Bode a spus: „Să sesizeze urgent șeful de tren, polițistul care însoțește trenul, să sune la 112. Toate mijloacele prin care poate să anunțe o instituție a statului să le folosească, să transmită un mesaj”.

Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri