Antena Căutare

Atenţie, şoferi! Scumpiri la poliţele RCA de până la 256%

Tarifele RCA pentru transportatori au crescut cu până la 256%, se arată într-un raport realizat de Consiliul Concurenţei.

Tarifele RCA pentru transportatori au crescut cu până la 256%, se arată într-un raport realizat de Consiliul Concurenţei.
Tarifele poliţelor de răspundere civilă auto (RCA) pentru transportatori au înregistrat creşteri de până la 256%, din iunie 2015 până în ianuarie 2016, în cazul transportului rutier de călători, reiese din Raportul investigaţiei privind sectorul asigurărilor auto din România realizat de Consiliul Concurenţei.

Pentru transportul rutier de călători, datele arată creşteri ale PT (prima tehnică) cu peste 50% la societăţi de asigurare în perioada analizată, cea mai mare fiind de 256% în cazul unuia dintre asigurători. De asemenea, în intervalul de timp respectiv, una dintre companiile autorizate să vândă RCA a redus cu 30% prima tehnică, alta a menţinut tariful neschimbat, iar în cazul altor trei majorările au fost sub 50%.

Pentru transportul rutier de mărfuri, datele Consiliului Concurenţei arată că PT a urcat, în ianuarie 2016 faţă de iunie 2015, cu mai mult de 50% în cazul a şapte companii, din cele nouă autorizate se vândă RCA, la două dintre ele majorările fiind de de 131%, respectiv 183%.

'Pentru autovehiculele folosite în regim de taxi, observăm atât creşteri, cât şi scăderi ale primei tehnice RCA. Astfel, în ianuarie 2016 faţă de 2015, s-au înregistrat creşteri de maxim 143%, dar şi reduceri din partea unor asigurători, cu 48%, respectiv 54%', se mai arată în raportul Consiliului Concurenţei.

Pe parcursul anului 2015, PT pentru persoane fizice a înregistrat creşteri, dar de intensitate mai redusă (15% - 50%), fiind observate şi reduceri ale primei tehnice în unele scenarii, potrivit Economica.net.

EMOŢIONANT! Mama unei victime din Colectiv, scrisoare către Dacian Cioloş la patru luni de la tragedie. Răspunsul este h... Carne expirată, brânză alterată, roşii cu pesticide! Specialiştii trag un semnal de alarmă! Adevărul despre otrava din m...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x