Căutare Live

Vor fi sau nu obligați elevii să poarte masca în timpul orelor? Medicii, în totală contradicție cu autoritățile

Vor fi sau nu obligați elevii să poarte masca în timpul orelor? În timp ce premierul Orban și Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru spun vehement că este necesară și obligatorie masca de protecție în sălile de clasă, Institutul Naţional de Sănătate Publică crede că masca ar trebui pusă doar în pauze.

Vor fi sau nu obligați elevii să poarte masca în timpul orelor?

Hepta

Premierul Ludovic Orban a anunţat că în şcoli va fi necesar portul măştii pentru elevi, pentru profesori şi pentru personalul auxiliar, iar acolo unde este nevoie să fie montate despărţitoare de plexiglas în clase.

“În şcoli este clar că va fi necesar portul măştii pentru elevi, cât şi pentru profesori sau personalul auxiliar. Acolo unde e nevoie, să fie despărţitoare de plexiglas în clase, pentru respectara distanţării. Şcolile trebuie pregătite cu dezinfectanţi la dispoziţia elevilor şi cadrelor didactice”, a declarat Ludovic Orban.

Citește și: Ce se va întâmpla, în România, din 16 august, după expirarea stării de alertă. Nelu Tătaru a făcut anunțul!

Mai mult, acest punct de vedere este susținut și de Ministerul Sănătății. Potrivit secretarului de stat, Horațiu Moldovan, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru consideră că masca trebuie să fie obligatorie pentru elevi și profesori, înclusiv în timpul orelor.

"Fără doar şi poate, Ministerul Sănătăţii are acelaşi punct de vedere cu prim-ministrul", a afirmat, joi, Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, la Antena 3.

Autoritățile, contrazise de Institutul Naţional de Sănătate Publică privind masca în școli

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) susţine că masca nu este nevoie să fie purtată în tot acest interval, ci doar în pauze.

Între timp, Guvernul a anunțat că noul an școlar va începe pe 14 septembrie, după trei scenarii, totul depinzând de evoluția epidemiologică a pandemiei de coronavirus în România.

Citește și:

Cum va începe noul an școlar. Orban: „Se va deschide pe 14 septembrie, în trei modalități!”

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, joi, un nou record de îmbolnăviri cu noul coronavirus, respectiv 1.454. De asemenea, s-au înregistrat 53 de decese . Bilanţul total este 66.631 cazuri și 2.807 de morți.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... De ce vor fi obligați elevii, de fapt, să poarte masca de protecție la școală. Nelu Tătaru a făcut anunțul: „Credeți că ...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri