Antena Căutare

Sucevenii vor fi testați pentru COVID-19. Cine sunt persoanele care vor avea prioritate

Peste 600 de persoane, inclusiv cadre medicale, sunt infectate cu noul coronavirus în Suceava, oraș care a fost plasat în carantină totală. Tocmai de aceea, autoritățile au în vedere testarea în masă a cetățenilor.

Deocamdată, însă, nu se știe când va începe testarea în masă, însă a fost achiziționat un aparat de testare. Primarul orașului, însă, susține că are nevoie de teste, pe care încearcă să le obțină de la autoritățile centrale.

Testările vor fi concentrate, în primul rând, asupra cadrelor medicale, iar apoi asupra persoanelor care prezintă simptome.

Ultima oră! Încă 215 de persoane cu coronavirus în România! Bilanțul morților a ajuns la 86

Testarea în masă, cerută încă de săptămâna trecută

Preşedintele USR, Dan Barna a cerut testarea în masă a populației din Suceava. Acesta a declarat vineri că Suceava reprezintă "focarul principal" de coronavirus din România și cere izolarea judeţului şi întreruperea tuturor activităţilor neesenţiale pentru două săptămâni.

"În primul rând, trebuie declanşată testarea extinsă, testarea în masă la nivelul oraşului Suceava şi al localităţilor limitrofe. E fundamental necesar, chiar dacă aceste teste pe care România le deţine, testele rapide, nu au acurateţe de 100%. (...) Este necesar ca la nivelul oraşului Suceava şi al localităţilor limitrofe să aibă loc această testare extinsă. Asta presupune, bineînţeles, a doua măsură, aducerea de echipamente Real Time PCR şi de specialişti pentru aceasta în judeţul Suceava şi în oraşul principal, pentru a nu transforma Suceava într-o Lombardie a României", a declarat Barna, într-o conferinţă de presă, citat de agenția Agerpres.

Au dat petrecere în centrul de carantină și au transmis totul Live pe Facebook: „De-aia am venit din străinătate, că este prea bine în România!”

De asemenea, liderul USR a mai spus că este necesară direcţionarea echipamentelor de protecţie achiziţionate de către diverse organizaţii în principal către Suceava.

Amenzi majorate pentru nerespectarea ordonanțelor militare. Noi sancțiuni pentru români... Botoşani: Opt medici şi 17 asistenţi medicali de la Spitalul Judeţean, confirmaţi cu coronavirus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x