Live acumiUmor
Prime Time 20:30iUmor

"Notele de 10 la BAC sunt meritul familiei, nu al sistemului!!". Un expert în educație taie în carne vie. Ministerul Educaţiei nu se poate lăuda cu numărul mare de medii de 10

Ruxandra Manea, expert în educaţie, atinge cel mai sensibil subiect când vine vorba de educație: a cui merit este performanța unui elev?. Specialista susține că familia, locul de formare al unui om este cea care l-a adus pe elev cu nota zece în brațe. Aceasta pune accent pe faptul că meritul nu este al sistemului de educaţie, ci al familiei.

"Notele de 10 la BAC sunt meritul familiei, nu al sistemului!!". Un expert în educație taie în carne vie. Ministerul Educaţiei nu se poate lăuda cu numărul mare de medii de 10

Rezultatele examenelor naţionale ţin foarte mult de mediul în care elevul trăieşte şi învaţă, spune expertul.

În fruntea judeţelor cu cea mai mare promovabilitate este Cluj, cu 77,8%, urmat de Sibiu, cu 71,8%, şi Braşov, cu 71%. Capitala e departe de a ajunge la pragul de 70%, are doar 67 de procente.

La coada clasamentului sunt judeţele Ilfov (32.2%), Giurgiu (42.4%), Mehedinţi (47.8%) şi Gorj (49.7%).

Subiecte greșite, la BAC 2020! Unde s-a petrecut gafa colosală și ce se va întâmpla cu lucrările elevilor. „Nu avem motive să ne ascundem”

Sunt 232 de candidaţi care au luat 10, cei mai mulţi din ultimii şase ani.

Din cei aproximativ 32.000 de candidaţi înscrişi din promoţiile anterioare, doar puţin peste 6.500 dintre ei au reuşit să promoveze.

Ruxandra Manea, expertul în educație susține că elevii de 10 nu reflectă calitatea sistemului educațional românesc, ci sunt rezultatul motivației lor și al eforturilor familiei, potrivit Mediafax.

Elevii nu-și fură căciulile, da` le fură profesorii! Cum se poate ajunge de la o notă de 6, la una de 10, la BAC și Evaluarea Națională! „Nici nu se uită”

„Contează mult unde te naşti, unde creşti şi cât investeşte familia în tine, ce noroc ai de un profesor sau altul. Notele mari sunt rezultatul motivaţiei excepţionale a unor elevi, de multe ori susţinuţi de familie, prin meditaţii, însă ei nu sunt un standard, nu reflectă calitatea sitemului educaţional românesc. Sunt şi profesori excepţionali care lucrează intens la clasă, însă şi ei sunt o excepţie, nu un standard”, a declarat Ruxandra Manea.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro