Antena Căutare

Bac-ul olimpicilor 2019. Subiecte și bareme probe scrise și ce trebuie să știi

Bacalaureat 2019. Bac-ul olimpicilor începe azi! Subiecte probe scrise și ce trebuie să știi despre Bac olimpici 2019.

Bac-ul olimpicilor 2019. Subiecte și bareme probe scrise și ce trebuie să știi Galerie
bac olimpici 2019 subiecte probe scrise

Bacalaureat 2019. Bac-ul olimpicilor începe azi! Subiecte probe scrise și ce trebuie să știi despre Bac olimpici 2019.

Bacalaureat 2019 începe luni, 20 mai, cu probele de competență lingvistică de comunicare orală în limba română/limba maternă. Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti găzduieşte, în perioada 16 mai – 5 iunie, sesiunea specială a examenului naţional de Bacalaureat pentru absolvenţii de liceu din loturile naţionale care se pregătesc pentru olimpiadele internaţionale şi concursurile internaţionale sportive, potrivit unui comunicat al ministerului Educaţiei.

Pentru Bac-ul olimpicilor 2019 sunt eligibili 176 de elevi de clasa a XII-a, aflaţi în pregătire sau în etapele de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive europene sau mondiale.

Calendar Bac olimpici 2019

•20 – 21 mai (evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă); •22 mai (evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională); •23 – 24 mai (evaluarea competenţelor digitale) Probele scrise: •27 mai (Limba şi literatura română);

•28 mai (proba obligatorie a profilului); •29 mai (proba la alegere a profilului şi specializării); •30 mai (Limba şi literatura maternă).

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 31 mai (până la ora 12:00), depunerea eventualelor contestaţii fiind programată în cursul aceleiaşi zile (12:00 – 14:00).

În intervalul 31 mai – 5 iunie vor fi soluţionate eventualele contestaţii şi afişate rezultatele finale.

Profesorii menționează la probele Bacalaureatului din iunie-iulie se vor da subiecte asemănătoare ca cele pe care le vor susţine olimpicii începând de azi, 20 mai 2019.

Bac olimpici 2019. Modele de subiecte la probele scrise

Deși Ministerul Educației, Edu.ro, nu a afișat modele de subiecte la probele scrise, vă oferim modele de subiecte care au picat anul trecut la bac-ul olimpicilor, probele scrise. Așadar, anul trecut, la Limba și Literatura Română,profil umanist și Real, subiectele pe care le-au avut de rezolvat au fost legate de texte scrise de Neagu Djuvara, Mihai Eminescu și Rebreanu.

La primul subiect candidații de la profilul Real au avut de rezolvat mai multe cerințe folosindu-se de un fragment din Amintiri din anii ’20, impresii din anii ’90 , scris de Neagu Djuvara. La cel de al II-lea subiect au avut de comentat în minimum 50 de cuvinte poezia Numai Poetul, scrisă de Mihai Eminescu.

Ultimul subiect a constat în prezentarea particularităților unui text narativ care să aparțină lui Liviu Rebreanu sau George Călinescu. Candidații de la profilul Umanist au avut aceleași subiecte, cu excepția ultimului, unde li s-a cerut să caracterizeze un personaj dintr-o operă scrisă de Liviu Rebreanu sau George Călinescu.

Bac-ul olimpicilor 2019. Subiecte și bareme probe scrise și ce trebuie să știi

Bac-ul olimpicilor 2019. Subiecte și bareme probe scrise și ce trebuie să știi

Bac-ul olimpicilor 2019. Subiecte și bareme probe scrise și ce trebuie să știi

Bac-ul olimpicilor 2019. Subiecte și bareme probe scrise și ce trebuie să știi

Bac-ul olimpicilor 2019. Subiecte și bareme probe scrise și ce trebuie să știi

Bac-ul olimpicilor 2019. Subiecte și bareme probe scrise și ce trebuie să știi

Bac-ul olimpicilor 2019. Subiecte și bareme probe scrise și ce trebuie să știi

Bacalaureat 2019. Regulile examenului de Bac 2019

Accesul absolvenţilor de liceu în sălile de examen are loc între orele 7:30-8:30, iar examenele încep la ora 9:00. Sălile de examen vor fi supravegheate cu camere video şi audio, la fel şi sălile în care se descarcă şi se multiplică subiectele. După fiecare examen scris din cadrul Bacalaureatului, comisiile de BAC verifică, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen. Dacă în urma verificărilor, se constată existenţa unor nereguli, fraude sau tentative de fraudă, comisia de bacalaureat din centrul de examen ia măsurile ce se impun, care pot merge până la eliminarea candidaţilor din examen. Examenele scrise durează 3 ore.

Subiectele de la BAC 2019 sunt concepute de Centrul Naţional de Evaluare și Examinare, din subordinea Ministerului Educaţiei. La examenele orale, subiectele sunt concepute astfel încât să permită “tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute”, se arată în Metodologie. Candidaţii sunt repartizaţi în săli, în ordine alfabetică, câte unul în bancă.

Cum se corectează lucrările elevilor

Fiecare lucrare este evaluată de către doi profesori. În cazul în care notele acordate este o diferență de cel mult un punct, atunci se calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire, fiind înregistrată în catalogul de bacalaureat.

Dacă diferenţa dintre cele două note acordate de profesori este mai mare de 1 punct, atunci: – preşedintele comisiei nominalizează alţi doi profesori evaluatori pentru recorectarea lucrării. După finalizarea recorectării lucrării, notele acordate de fiecare din cei patru evaluatori se trec pe lucrare şi se semnează de către evaluatori.

Președintele comisiei calculează nota fonală din cele 4 (patru) note, după eliminarea celor două note – valori extreme, ca medie aritmetică cu două zecimale fără rotunjire, a celor două note – valori centrale. Media rezultată reprezintă nota finală pe care o trece pe lucrare şi semnează.

Și la contestaţii, se respectă procedura de mai sus. În cazul în care, la final, se constată o diferență de notare mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între nota iniţială luată de elev la BAC şi nota obțibută la contestaţii, atunci “lucrarea se resecretizează şi este transmisă spre a fi reevaluată altor doi profesori evaluatori”. Nota finală este calculată la fel ca mai sus.

Ce este interzis la BAC 2019

Absolvenţii de liceu nu au voie să intre în sala de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe şi orice alte elemente asemănătoare. Aceștia sunt obligaţi să lase toate aceste obiecte în sala de depozitare, stabilită de comisia de bacalaureat. Elevii care refuză să le depoziteze nu sunt primiţi în examen.

Ce obiecte sunt interzise la Bac 2019

Obiectele interzise în sala de examen sunt: manuale, cărți, dicționare, culegeri, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne, lucrări ale altor candidaţi, telefoane mobile, căşti audio, orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.

Mai mult, candidaţilor la BAC le este interzis să vorbească între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor sau pentru comunicare.

Calendar Bac 2019, sesiunea iunie-iulie

  • 3-4 iunie-evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limbă română
  • 5-6 iunie-evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limbă maternă
  • 7, 10, 11 iunie-evaluarea competențelor digitale
  • 12-13 iunie-evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.
  • 1 iulie-probă scrisă la Limbă și literatură română
  • 2 iulie- probă scrisă la Limbă și literatură maternă
  • 3 iulie-probă scrisă obligatorie a profilului
  • 4 iulie- probă scrisă la alegere a profilului și specializării
  • 8 iulie-afișarea primelor rezultate; depunerea contestațiilor
  • 13 iulie-afișarea rezultatelor finale

Citește și:

Calendar Bacalaureat 2019, iunie. Tot ce trebuie să știi despre examen Bac 2019

Bac 2019 - Sesiunea specială. Subiecte și bareme la Matematică și Istorie

Omul de afaceri Florian Walter a murit la vârsta de 56 de ani... Vești proaste de la ANM! Cod galben de ploi torențiale în 27 de județe din țară, până marți dimineață!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x