Căutare Live

Mai ceva ca la New York! Primarul din Baia Mare vrea în Cartea Recordurilor cu un brad de Crăciun de 100 de ani

Zăpadă nu se vede pe nicăieri, dar unii români s-au apucat deja să împodobească bradul. Primarul din Baia Mare e unul dintre ei. A adus în centrul urbei un pom de 100 de ani. Şi dacă tot are atât timp la dispoziţie pentru pregătiri, edilul vrea să intre în Cartea Recordurilor. Cu ce ispravă, n-a spus, deocamdată


După zece ore, uriaşul brad a ajuns dintr-o poieniţă din Munţii Ţibleşului în Baia Mare. Drumul spre centrul istoric al oraşului i-a fost deschis de două maşini de poliţie. Şi, chiar va fi o bucurie mare pentru copii de Crăciun. Cei mici, însoţiţi de părinţi sau bunici, s-au oprit deja lângă bradul de 100 de ani care cântăreşte cinci tone.

În zilele următoare, pomul va fi împodobit cu globuri colorate şi o instalaţie de Crăciun cu o 150.000 de leduri.

Autorităţile se laudă că bradul lor va fi exact ca cel din New York. “Aşa cum i-am obişnuit pe băimăreni şi pe maramureşeni, va fi cel mai frumos brad. Dar va fi frumoasă întreaga atmosferă, pe care o vom crea aici, în centrul istoric al municipiului”, a explicat Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare.

Până pe 1 Decembrie, când va fi aprins bradul de Crăciun, în jurul lui vor fi amenajate un patinoar, zeci de căsuţe de lemn şi o scenă pentru spectacole.

Vezi edițiile integrale ale Observatorului pe AntenaPlay.

Sfântul Ștefan: Peste 400.000 de români își serbează onomastica... Medicii străini vin în România pentru cursuri de specializare!...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri