Antena Căutare

Basescu: Sistemul nostru de educatie e cel mai slab din UE

Presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc au mers, luni dimineata, la Parlament, pentru a participa la dezbaterile pe tema Legii Educatiei Nationale. La aceeasi masa s-au asezat si reprezentantii federatiilor sindicale din invatamant. Social-democratii si liberalii au refuzat sa participe.

"Realitatea este ca sistemul de educatie din Romania este unul dintre cele mai slabe din Europa si, indraznesc sa spun, cel mai slab din interiorul Uniunii Europene", a declarat Traian Basescu.

Presedintele sustine ca "deprecierea continua a calitatii sistemului de educatie" reclama "interventie urgenta". In opinia sefului statului, criza nu trebuie sa reprezinte o piedica pentru reforma din invatamant, ci dimpotriva, exact "acesta este momentul in care sa facem ce trebuie pentru cresterea performantelor".

Traian Basescu a mai spus ca Romania nu poate fi competitiva fara un sistem de educatie modern, care sa nu-i oblige pe elevi sa memoreze informatii "pe care oricum le gasesc pe site-urile pe care le acceseaza in fiecare zi".

Unicef: Criza economica a dus la o creştere cu 10% a absenteismului scolar... Jaf la un bancomat din Capitala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x