Antena Căutare

Lovitură cruntă în cazul Colectiv! Ce se întâmplă la aproape trei ani de la tragedia în care au murit 64 de persoane! Zeci de persoane vor fi revoltate

Au trecut aproape trei ani de zile de la tragedia din clubul Colectiv, în urma căreia 64 de persoane și-au pierdut viețile, iar acum, când toată lumea aștepta un verdict, este posibil ca totul să ia o întorsătură drastică. 

Au trecut aproape trei ani de zile de la tragedia din clubul Colectiv, în urma căreia 64 de persoane și-au pierdut viețile, iar acum, când toată lumea aștepta un verdict, este posibil ca totul să ia o întorsătură drastică.

Mai exact, se pare că judecătorul de la Tribunalul București din procesul „Colectiv” vrea să se pensioneze, astfel că plenul CSM va discuta, marţi, cererea de pensionare depusă de Valeriu Mihail Terceanu, care este judecător în dosarul Colectiv.

Astfel, în cazul în care solicitarea va fi aprobată, procesul ar putea fi reluat de la început, asta în condițiile în care reprezentanţii victimelor din incendiul Colectiv au acuzat de nenumărate ori tergiversarea dosarului.

Procurorii de la Parchetul General au trimis în judecată dosarul Colectiv în aprilie 2016. Patronii clubului, George Alin Anastasescu, Paul Cătălin Gancea şi Costin Mincu, sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Cercetările au fost extinse şi asupra reprezentanţilor firmei care a livrat artificiile în club, Golden Ideas Fireworks.

În 15 ianuarie 2018, Tribunalul Bucureşti a decis reunirea cauzei aflate pe rolul acestei instanţe cu cea a dosarului de la Tribunalul Militar, în care sunt cercetaţi doi angajaţi ai ISU, Antonina Radu şi George Petrică Matei, pentru abuz în serviciu. În acelaşi dosar este judecat şi fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

În urma incendiului din clubul Colectiv şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, între care 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate, printre aceştia fiind fotografi, artişti, olimpici şi studenţi străini.

Incendiul din 30 octombrie 2015 a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock bucureşteană Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul ”Mantras of War”. Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit tragediei.

Loteria bonurilor fiscale 2018. Valoarea câștigătoare și data emiterii... Haos în Sibiu, după ce ploile torențiale au făcut ravagii! Două persoane, în pericol, după ce au fost surprinse de o vii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x