Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:15Asia Express - Drumul elefantului

Bucureștenii vor primi prin sms rezultatul testului pentru Covid-19. Ce se întămplă cu cei depistați pozitiv

O parte dintre cetățenii Capitalei vor fi testați gratuit pentru depistarea COVID-19, a anunțat Gabriela Firea și Streinu Cercel. Cetățenii care vor fi selectați vor fi chemați în fața scării, în stradă, acolo unde se va face procedura medicală de tesatre pentru depistarea infectării cu coronavirus.

Bucureștenii vor primi prin sms rezultatul testului pentru Covid-19. Ce se întămplă cu cei depistați pozitiv

În 15-30 de minute rezultaele vor fi obținute şi vor fi transmise prin SMS persoanelor respective. Streinu Cercel susține că ccuratețea testelor depășește 98%.

Vor fi făcute două teste:

  • unul pentru a detecta eventuala prezență a Covid-19 la momentul testării
  • unul pentru decelarea anticorpilor, pentru a vedea câte persoane au avut deja infecția.

Se pare că acestet teste pot fi refuzate! Dar, Streinu Cercel spune că ceic are vor refuza „pierd o șansă să știe care e starea lor de sănătate”.

Primarul Capitalei: Bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus, dar nu toți! Cei selectați vor fi chemați în fața scării, în stradă, unde vor fi testați

Dacă o persoană este testată pozitiv, toți cetățenii care locuiesc în respectiva scară de bloc vor fi trecuți în carantină și testați.

Ultima testare pentru coronavirus va fi la finalul perioadei de carantină, în ultimele două zile timp în care scările de bloc vor fi dezinfectate.

În București situația stă în felul următor: 188 de persoane au fost infectate cu Covid-19, dintre care 116 sunt în sectorul 2. Eșantioanele de testate vor fi stabilite și în funcție de locuințele persoanelor infectate.

ALERTĂ! 18 morți de Covid-19 în România. Numărul total de cazuri de infectare cu coronavirus a trecut de 1.000

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro