Antena Căutare

Calendar ortodox 2018. Pelerinaje noiembrie 2018 în România

Calendar ortodox 2018. In luna noiembrie, crestin ortodocsi au parte de trei mari sarbatori cu cruce rosie. Tot in luna noiembrie, incepe si Postul Craciunului, iar pe 30 noiembrie credinciosii vor avea parte de unul dintrece cele mai mari pelerinaje interne.

Calendar ortodox 2018. În luna noiembrie, creștin ortodocși au parte de trei mari sărbători cu cruce roșie. Tot în luna noiembrie, începe și Postul Crăciunului, iar pe 30 noiembrie credincioșii vor avea parte de unul dintrece cele mai mari pelerinaje interne.

Calendar ortodox. Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, 8 noiembrie

Calendar ortodox 2018. Pelerinaje noiembrie 2018 în România

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil - Că sărbătoare a îngerilor, ziua de 8 noiembrie a început a se serba în Biserica de prin veacul al cincilea și ea s-a răspândit repede în tot Răsăritul creștin. Despre îngeri, Biserica învață că ei sunt "duhuri slujitoare" (Evrei,1,14), adică ființe fără de trupuri, slugi credincioase lui Dumnezeu și totodată prieteni și ocrotitori ai noștri, puși de Dumnezeu, pe drumul anevoios de la leagăn, la patria noastră cerească, la "Cerul nou și pământul nou" ce vor să fie.

Articolul continuă după reclamă

În România peste 1,3 milioan e de români poartă numele Sfinților Mihail și Gavrii. Dintre aceștia, cele mai întâlnite nume sunt: Mihai, Mihaela, Gabriel, Gabriela.

În toate bisericile ortodoxe au loc slujbe de sărbătoare, aceasta fiind ultima sărbătoare mare înainte de postul Crăciunului. Cu ocazia acestei sărbători importante, în țară se organizează pelerinaje interne prin care se vizitează diverse biserici și mănăstiri.

Calendra ortodox. Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, 21 noiembrie

Calendar ortodox 2018. Pelerinaje noiembrie 2018 în România

Intrarea în Biserica a Maicii Domnului este cunoscută în popor sub denumirea de Vovidenia sau Ovedenia. Această sărbătoare ne pune înainte ziua în care, după tradiție, Sfinții Ioachim și Ana au adus pe fiica lor Maria, în vârstă de trei ani, la templu. Ea va rămâne până la vârstă de 15 ani, că una care, încă înainte de zămislire, fusese hărăzită Domnului, de către pă­rintii ei. Deși nu instituită oficial, sărbătoarea a existat înainte de sec. al VI-lea. Există astfel o mențiune a ei din sec. al IV-lea, făcută de Sf. Grigorie de Nyssa. Mai există și o mărturie privind construirea unei biserici de către împărăteasa Elena în cinstea acestui eveniment. Sf. Andrei Criteanul (sec. al VII-lea) vorbește și el despre această sărbătoare ce se ținea la Ierusalim. În sec. al VIII-lea, patriarhii Gherman și Tarasie au rostit câte o predică în cinstea acestei sărbători. Se pare că dată de 21 noiembrie reprezintă dată sfințirii unei biserici cu acest hram în 543. Biserica a fost construită de Iustinian cel Mare lângă zidul ruinat al Templului. În Apus, sărbătoarea a fost adoptată mult mai târziu de papa Grigorie al XI-lea, care a celebrat-o petru prima dată la Avignon, în 1374. Ea s-a răspândit în sec. XV-XVI, în timpul papilor Sixt al IV-lea și Sixt al V-lea.

Cu ocazia acestei sărbători, creștinii ortodocși merg în pelerinaj la bisericile ce poartă hamul Intrării Maicii Domnului În Biserică. Această zi este marcată în calendar cu cruce roșie și cei care țin post au dezlegare la pește în plin Post al Crăciunului.

Calendar ortodox. Pelerinaj la Peștera Sfântului Andrei, 30 noiembrie

Calendar ortodox 2018. Pelerinaje noiembrie 2018 în România

Sfântul Apostol Andrei este unul dintre cei mai importanți sfinți pentru români, el fiind ocrotitotul României. Pelerinajul la Peștera Sfântului Andrei, 30 noiembrie, este anual unul dintre cele mai mari și mai importante pelerinaje din țara noastră.

Mănăstirea "Peștera Sfântului Apostol Andrei" este situată la 59 km de Constanța, în pădurea de lângă localitatea Ion Corvin. Grotă ce avea să fie atestată că fiind peștera Sfântului Andrei a fost descoperită în primăvară anului 1943. Sfințirea ei a fost făcută de către episcopul Chesarie Păunescu pe 30 iulie 1944. La scurt timp după această, trupele rusești invadatoare au distrus-o. Abia după 1990, prin râvna cuviosului monah Nicodim Dincă, biserica a fost refăcută și redată cultului. Astăzi, mii de credincioși vin aici pentru a se ruga pe locul unde a trăit Apostolul Andrei.

Sursa: crestinortodox.ro

Răsturnare de situație în cazul accidentului de la Viișoara, în care au murit patru copii! Motivul pentru care părinții ... CRUZIME! Imagini ȘOCANTE de la un adăpost pentru câini! Ce au făcut din „cei mai buni prieteni ai oamenilor” - FOTO...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng Sambata, 14.12.2024, 15:30
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x