Căutare Live

CALENDAR ORTODOX 30 MAI 2018. Iată ce sfinţi sunt prăznuiţi în fiecare an pe 30 mai!

CALENDAR ORTODOX 30 MAI 2018. Iata care sunt cele mai importante sărbători religioase ale zilei de miercuri

CALENDAR ORTODOX 30 MAI 2018. Iata care sunt cele mai importante sărbători religioase ale zilei de miercuri

Sărbători religioase ortodoxe: Sf. Cuv. Isaachie Mărturisitorul şi Varlaam; Sf. Mc. Natalie

Sărbători religioase greco-catolice: Sf. cuv. Isachie

Sărbători religioase romano-catolice: Ss. Ferdinand, rege; Ioana d'Arc, fc.

CALENDAR ORTODOX 30 MAI 2018. Sfântul Cuvios Isaachie Mărturisitorul, pomenit în calendarul creştin ortodox la 30 mai, a trăit în timpul împăratului Valens (364-378), într-o perioada de răspândire a arianismului (erezie ce susţine că fiinţa lui Dumnezeu este unică şi incomunicabilă, Fiul neavând o natură identică cu Tatăl) şi de prigonire pentru ortodocşi însuşi împăratul fiind arian.

Dat fiind acestea, Sfântul Isaachie, care era monah şi trăia departe de lume, a mers înaintea împăratului să-l roage să le redea ortodocşilor libertatea de a-şi exprima credinţa.

Pe când Valens pregătea campania militară împotriva goţilor de la Dunăre, Sfântul Isaache a ieşit în faţa împăratului de patru ori îndemnându-l să redeschidă bisericile ortodoxe, ameninţându-l că va pieri în război de nu se va îndrepta.

Împăratul l-a dat în seama unor demnitari ai săi, Victor şi Saturnin, care să-l ţină captiv până se va întoarce din război. Sfântul Isaachie i-a profeţit însă că o să fie înfrânt, va fugi şi va fi prins, iar sfârşitul său o să fie prin foc.

Profeţia s-a împlinit întocmai, Valens a suferit o mare înfrângere şi a încercat să scape prin fugă, s-a ascuns într-o şură de paie căreia urmăritorii i-au dat foc.

CALENDAR ORTODOX 30 MAI 2018. Sfântul Cuvios Isaachie a fost eliberat în urma morţii împăratului arian Valens. A întemeiat două aşezăminte monahale, fiind povăţuitor şi egumen al multor monahi şi dascăl pentru mireni, aducându-i pe toţi la calea mântuirii, cu cuvântul şi cu exemplul vieţii sale. Era foarte milostiv cu cei săraci şi, de nu avea vreodată ce să dea celui ce cerea, se dezbrăca de haina sa şi o dădea.

SURSA: crestinortodox.ro

34 de ani de la Cernobîl. Imaginile gloriei din Pripiat, orașul în care s-a construit centrala morții. Așa arăta înainte... Un român a fost arestat în Irlanda, dupã ce şi-a dat întâlnire cu o fetiţă de 11 ani, pe internet! A căzut într-o capcan...
Parteneri
Obiceiuri la care e indicat să renunți după vârsta de 60 de ani. Cum să-ți păstrezi echilibrul în viață
Procesul de îmbătrânire poate fi unul extrem de frumos. Acest lucru se întâmplă mai ales dacă ai avut parte de o viață echilibrată și activă. Cu toate acestea, anumite probleme de sănătate pot pune în dificultate calitatea vieții. Vestea bună este că multe din aceste obstacole se pot evita cu ajutorul unor obiceiuri la care e indicat să renunți după vârsta de 60 de ani.
Catine.ro
Ultimele știri