Când începe să se administreze vaccinul Moderna, în România. La câte zile se va face doza de rapel și care sunt persoanele vizate

România va începe din 1 februarie administrarea vaccinului Moderna, pentru care doza de rapel se face la 28 de zile. Totodată, din 28 ianuarie se aplică reprogramarea angajaţilor din domenii esenţiale din Etapa a II-a, care nu au reușit să se vaccineze, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare (CNCAV).

Când începe să se administreze vaccinul Moderna, în România. La câte zile se va face doza de rapel și care sunt persoanele vizate

Getty

Astfel, românii care au fost reprogamați vor fi vaccinați cu serul Moderna din 1 februarie 2021. Un număr de 35.304 persoane programate iniţial în perioada 28 ianuarie - 11 februarie vor fi reprogramate la un interval de 10 zile.

"O persoană programată iniţial pentru administrarea primei doze la data de 28 ianuarie va fi reprogramată la data de 8 februarie cu rapel la data de 8 martie (28 zile)", arată CNCAV, potrivit news.ro.

"Începând cu data de 1 februarie a.c., la nivelul centrelor de vaccinare din România, va începe administrarea vaccinului Moderna pentru care rapelul se realizează la 28 de zile. Totodată, începând cu data de 28 ianuarie a.c., se pune în aplicare procesul de reprogramare a persoanelor incluse în Etapa a II-a de vaccinare din categoria domenii esenţiale. Astfel, o persoană programată iniţial pentru administrarea primei doze la data de 28 ianuarie va fi reprogramată la data de 8 februarie cu rapel la data de 8 martie (28 zile)", a transmis Grupul de comunicare al CNCAV.

Citește și: Restricții după vaccinare. Ce sunt obligați românii să respecte, în continuare, chiar și după ce s-au imunizat

Câte persoane se vor vaccina cu serul Moderna și cum se face reprogramarea?

Potrivit sursei citate, sunt 35.304 persoane care aveau programare iniţială în perioada 28 ianuarie - 11 februarie şi care vor fi reprogramate la un interval de 10 zile.

"În ceea ce priveşte reprogramarea persoanelor din Etapa a II-a din categoria domenii esenţiale, aceasta se face prin intermediul platformei informatice, în ordinea realizării programărilor iniţiale, la centrele de vaccinare unde acestea erau programate iniţial. CNCAV a formulat deja noile cerinţe operaţionale către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, astfel încât procesul de reprogramare să se desfăşoare optim", a arătat CNCAV.

Toate persoanele reprogramate vor fi înştiinţate prin SMS şi e-mail, unde vor fi specificate noile date şi intervale orare pentru administrarea vaccinului.

De asemenea, prin e-mail vor primi o nouă recipisă care conţine noile date de programare, existând, totodată, posibilitatea de vizualizare a recipisei în secţiunea „Programările mele”, direct în platformă, potrivit news.ro.

Citește și: Cât durează, cu adevărat, imunitatea la vaccinul anti-COVID. Raed Arafat a oferit o serie de informații

"Precizăm că pentru persoanele programate în Etapa a II-a, exceptând persoanele din domeniile esenţiale, se menţine acelaşi ritm de vaccinare. Vaccinarea continuă pentru persoanele din centrele rezidenţiale, dializaţi, persoane nedeplasabile şi cele fără adăpost.

CNCAV a transmis o informare către toate centrele de vaccinare privind aceste măsuri, precum şi Procedura privind vaccinarea cu dozele Moderna, astfel încât ambele vaccinuri să fie utilizate în strictă conformitate cu caracteristicile fiecărui tip de vaccin pentru populaţia planificată.

Vă asigurăm că CNCAV şi toate instituţiile implicate în organizarea şi desfăşurarea campaniei de vaccinare depun cu toată responsabilitatea eforturi pentru ca fiecare persoană programată să beneficieze de vaccin", a precizat CNCAV.

Ultimele știri